[]

Altyazılar neden birbirine uymuyor

altyazılar zamanlamayla kodlanmıyormu, yani şu şu dakika'dan şu şu dakikaya kadar şu cümle duracak ekranda gibi. filmlerinde boyutları aynı, görüntü kalitesine göre değişmiyor. bu altyazılar neden kayıyor ?

evet en cahilce hali bu sorumun. ama başıma gelen sıkıntı şu.

bir dizi izliyorum ve alt yazı dizinin ilk yarım saati düzgünken sonra yavaş yavaş kayıyor ve sonuna doğru 2-3 sahne önden geliyor. altyazıda film bitti oluyor ama görüntüde devam.

vlc kullandığım için bunda kaydırmayı da bulamadım ama sebebini anlamıyorum, altyazı converterları filan varmı öyle aksiyonlar ?

 
aradığın sorunun cevabı

(bkz: fps)
  • mevrin  (19.04.15 21:19:23) 
saniyedeki frame sayısından dolayı kayma olabilir misalen.


  • selam  (19.04.15 21:19:48) 
çünkü kullandığın altyazı o rip için hazırlanmış olan değil.

şimdi ben bir tane rip hazırladım, bir de ahmet hazırladı.

ben hazırlarken reklamları kestim, reklamların araya girmesi için bırakılmış siyah sahnelerin de her biri için 140 milisaniye ayırdım. ama ahmet 250şer ayırdı. benim rip'imde intronun başındaki kanal introsu yer alıyor ahmetinkinde yer almıyor. ben çıkan görsel reklamı kesebilmek için küçük karanlık aralardan birini daha kısa aldım, ahmet daha uzun aldı. vs vs

sonuçta ortaya toplam uzunlukları farklı iki video çıkıyor. Bu yüzden hangi versiyonu izleyeceksen ona uygun altyazı dosyası bulman gerekiyor.
  • rygard  (19.04.15 21:26:18 ~ 21:27:22) 
h ve j ile ayarlarsin vlcde.


  • groove  (19.04.15 22:16:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.