[]

köpeğin sebze meyve yemesi

selam, 6 aylık köpeğim var ve acayip obur. ne verseniz yer, yemem ben bunu demez. elimde ne görse istiyor. ben de bugün elma yerken dayanamadım çok az verdim, kemirir bırakır sandım ama yedi. sonra havuç verdim çok küçük boy, onu da yedi. sonra belki dokunur diye almak istediğimde vermedi. yerken de çok mutluydu. sizin köpeğiniz de meyve, sebze yiyor mu, zararı var mıdır? eğer zararlıysa bir daha vermeyeceğim.




 
Muz, elma, havuç, salatalık ve marul, nohut, bezelye yiyor benimki. Bir sakıncası olduğunu görmedim, duymadım da. Zira kimi köpek mamalarının içinde meyve ve sebze de var eser miktarda.


  • kaymaktutmayansicaksut  (19.04.15 17:03:19) 
Bizimki de sofraya gelip bizle yer. Ozellikle sevdigi seyler de var. Patates sevmez ama. Yesil sogan bile yiyo :)


  • brad pitt  (19.04.15 17:10:04) 
ya soruya salça olacağım da benim kedi patates haşlaması ve kıvırcığa bayılıyor kediler ve köpekler resmen evimizde evrim geçiriyor sanırım :D
patates kabız yapıyormuş o yüzden fazla verme.

  • neferkitty  (19.04.15 17:11:21) 
Araştırdım da bunların zarraı yokmuş, ama elma çekirdeği kusmasına neden olabiliyormuş.

Bak burada neler zararlı uzun uzun yazılmış, ben güvenilir bir kaynak olarak görüyorum ondan tavsiye ediyorum: www.mihav.com

Bir de mesela "Cats for Dummies" kitabında (bende var) kediler için zehirli olan bitkilerin hepsi yazıyor. Birkaç kedi bakımı kitabında daha var tabi onlar ama orada bayağı ayrıntılı bir liste var; aynısının köpek versiyonunda da yazıyor olabilir. Veterinerlerde de olabiliyor yememesi gerekenlerin listesi.

@brad pitt
Köpeğinize soğan, yeşil soğan, pırasa vb. soğan benzeri gıdalar vermeyin; zehirlenir. Bugün bir şey olmaz, yarın olmaz, sonra yer o zaman olur. Bizdeki alerjiler de öyledir.
  • whimsical  (19.04.15 17:22:49) 
elma ve turp hastasiydi benim rahmetli de.

edit: ondan rahmetli olmadi tabi yanlis anlasilmasin, araba carpti.
  • halanne  (19.04.15 17:27:44 ~ 17:29:05) 
yedirin. havuc salatalik elma ispanak brokoli falan cok yarayisli seyler. yemeye yavruluktan alistirmaniz da iyi olur, sonra yemiyo picler. ben yedirebilmek icin kemikle hasliyorum sebzeleri.


  • mutevazi  (19.04.15 18:27:34) 
Abartmadıktan sonra sorun yok benimki de muza bayılıyor, arada veriyorum az az.

soğan, sarımsak, çikolata gibi şeyler tehlikeli asla vermeyin.

elmanın çekirdeği zehirlidir. aşırı miktarda tüketilirse insanlarda bile öldürücü olabilir.
  • innerbliss  (19.04.15 18:33:30) 
elbette. hatta haslanmis brokoli verdigimde elimle beraber yemeye kalkiyor. taze fasulyeye bayilir.
ben ara sira vejetaryen mama yapiyorum, icine koyduklarim: tatli patates (kabuguyla beraber), yer fistigi ezmesi, kavun, armut, elma (cekirdegi haric), karnabahar, brokoli, muz, hindistan cevizi yagi, keten tohumu (omega 3 icin), biraz zeytinyag, salatalik, biberiye otu, tarcin, az sarimsak, kabak, "nutritional yeast" denen bir sey, bezelye, havuc, bal kabagi (kabuguyla beraber), yesil fasulye, yogurt, ispanak, haslanmis yumurta (kabuguyla beraber).
hepsini mixerde iyice ogutuyorum. yumurta haric hepsi cigden. sabah ya da aksam ogunu bundan oluyor, digeri kuru mama.
  • bir varmis bir yokmus  (19.04.15 20:54:31 ~ 20.04.15 04:47:02) 
az önce de salata yemiş, ağzından tiz bir soğan kokusu geliyor. komik ve sempatik bir köpek kızamıyor insan :))


  • rock n roll  (19.04.15 21:08:37) 
soğan yedirmeyin lütfen, sarımsak ve soğan çok zararlı onun için.
bir de patates çok bekleyince dallanıp budaklanmaya başlar ya, o da onlar için çok zararlıymış.

  • innerbliss  (20.04.15 00:44:15) 
Domates, soğan, sarımsak, üzüm, çikolata kesinlikle vermeyin.

Elmayı çekirdeklerini çıkararak, muzu da azar azar verebilirsiniz. Yoğurt, beyaz peynir ve haşlanmış yumurtaya tapmayan köpek görmedim şimdiye kadar. Arada sırada miktarı abartmadan, öğün aralarında verirseniz mutlu olur.

Erik falan yedirmeye kalkarsanız da cırcır olan bir köpek sahibi olursunuz.
  • spooky  (20.04.15 00:53:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.