[]

organik ürün kullanıyor musunuz

hangi ürünlerin organiklerini kullanıyorsunuz?

evde yoğurt, sucuk vs gibi şeyler yapıyor musunuz?


 
Yogurdu evde kendim yapiyorum, evet...
Bazi supermarketlerde organik urunlerin satildigi reyonlar var, kafama eserse ordan bir seyler aliyorum. kasaplarin "el yapimi sucuk" diye sattigi seyi alirdim eskiden de su an tuketmiyorum.

  • mesudiyeli mesut  (19.04.15 13:02:07 ~ 13:06:50) 
yumurtayı organik kategorisinden alıyorum nomal market yumurtası ile gerçekten çok farklı hem tat hem de sarısı/beyazının görüntüsü olarak. Belki gerçekten organik değildir ama tatları daha bi gerçek yumurta en azından.


  • neferkitty  (19.04.15 13:04:51) 
Evde kullanmaya gayret ediyoruz. Annem yoğurdu kendi yapmaya başladı 1 senedir, bir de mevsim sebzesi meyvesi almaya gayret ediyoruz. Üreticisinden organik biber bulduk muydu kaçırmıyoruz.

Bir de bizimkileri yaylalı bostanlı bahçeli mahçeli bir yerlere taşınmalarına ikna edersem daha da güzel olacak :)
  • sevgikusunkanadinda  (19.04.15 13:36:01) 
Hayır, umursamıyorum.

Bütçemiz belli, son zamanlada organi diye her şey gerçek fiyatının 4-5 katına satılıyor. Yine büyük üreticile kazanıyor, hem de organik tüketimin sera tüketiminden pe farkı olduğunu düşünmüyorum. Abartılmış bir bolon olduğunu düşünüyorum.

Ayrıca tane yumurtaya 10 lira mı verilir? el insaf yahu.
  • yatagants  (19.04.15 14:04:17) 
evet, evde bunları yapıyorum ama organik sayılabilmesi için üretimin diğer aşamalarında da belli prosedürlerin uygulanması gerekiyor, organik olmuyor evde yapılan her şey.


  • roboute guilliman  (19.04.15 14:09:38) 
Daha yeni kendi sarımsak tozumu yaptım. Çok severim baharat niyetine.


  • dessy  (19.04.15 14:46:20) 
Biraz temele inelim. Bir ürünün organik olabilmesi için, misal bir domatesin organik olabilmesi için ekildiği tarlaya traktörün bile girmemesi gerekir. Ki traktörün egzozundan çıkan dumanın kimyasal etkileri yetiştirilen ürüne geçip doğallığına zarar vermesin. Temelde organik tarımcılık budur. Hayvancılık için de benzer örnekler bolca mevcut. Serbest dolaşımla beslenmiş herhangi bir kimyasal yemle beslenmemiş büyümesi için antibiyotik verilmemiş tavukların yumurtası organiktir. Hatta serbest dolaşmış tavukların yediği ota boka püsüre de herhangi bir kimyasalın bulaşmaması gerekir. Evde yoğurt yapmak için kullanılan süt için sağılan ineğin de tamamen organik yemlerle beslenmesi gerekir, Türkiye'de böyle bir şey yok ne yazık ki. En organik beslendiği söylenen hayvanlar bile belli bir oranda katkılı yemlerle beslenebiliyor kanun gereği. O nedenle organik beslenmemiz mümkün değil. Bizdeki organik beslenme garantisi, yumurtanın üstündeki tavuk boku. Onu görünce "Evet bu organiktir" diyoruz. Onun dışında %100 organik beslenmek için çok ciddi bütçeler ayırmak gerekir, ortalama bir kazançla organik beslenmek günümüz şartlarında imkansızdır.


  • angelus  (19.04.15 15:01:18) 
türkiye'de organik tarım diye bişey yok, pazardan organik ürün almıyorum. birazcık daha organiğe yakın üretim yapan, tohum filan değiştiren, gübreye, ilaca dikkat eden üreticiler var, biliyorum ama onları alacak ne param ne araştırıp bulacak zamanım var. onun yerine memleketten akraba üretimi alıyorum, fabrikaya ürettiklerine ilacı basıyorlar kendi bostanlarında organiğe yakın bir üretim yapıyorlar :)
evde yoğurt yapmaktır, sebze meyveyi mevsiminde almaktır, salçadır, turşudur, tarhana, reçeldir bunları yapıyoruz annem sağ olsun

  • niye ama  (19.04.15 15:30:51) 
Organik kelimesinde karmasa var. Organik denilen sey angelus'un tarif ettigi gibi. Hakikatinde yuzde yuz organik olmasa da bu tarz sertifikali ve denetimli urunlere organik diyelim. Dogrudan ureticiden alinan ya da kendimiz yetistirdigimiz seyler organik degil. Onlara da dogal diyelim (aslinda dogal oldugu supheli oldugu icin ne kadar dogru bir terminoloji olur bilmem).

Organik urun kullaniyorum. En sik kullandigim organik urunler ekmek ve yumurta. Onun disinda cok kullanmadigim un ve makarnayi da organik aliyorum son zamanlarda. Nadiren de tavuk ya da sutu organik alabiliyorum. Genelde sutu normal kullaniyorum nedense.

Dogal urun soruyorsaniz, tavuk, yumurta, birtakim otlar, domates, yogurt, tereyagi, zeytin, sucuk gibi urunlere erisimim var ve bu tarz ev yapimi urunler kullaniyorum.
  • f_d  (19.04.15 15:33:58 ~ 15:39:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.