[]

Yalan söylerken dikkat edilecek hususlar: Okul, iş, hayat

Özet: Okulum tamamen benim itlik hergeleliğim yüzünden uzadı, 1 senedir de annemlere bunun yolunu yapıyorum bi dönem uzayabilir bak hazırlıklı olun, bi sene uzayabilir vs. Derken bu dönem başında en az 1 sene uzayacağı kesinleşti. Bizimkilere bunu söylediğimde evde bi matem havası oluştu, neyse kızım canın sağolsun deniliyor ama hayalkırıklığı sesin her noktasında var.

Giriş, gelişme, sonuç: Onların üzülmesine dayanamadım, alttan aldığım dersin hocasının bu sene okulda olmadığını ve daha bir sürü komplike yalanı birleştirerek haziran yerine eylülde mezun olacağım dedim. Annem ve babamı hazirandaki mezuniyete çağırdım.

Ailemle aynı şehirde yaşamıyoruz, yeni mezunlara zaten doğru düzgün para verilmiyor. Sene içinde bir staj bulup çalışıp adına da MT deyip, başlar başlamaz çok para kazanamayacağımı belirtmiş olayım diyorum. Ailemden aldığım para miktarını minimumda tutmam gerekecek bu yüzden de bir iş bulmam gerekiyor.

İşin sıkıntılı kısmı, annem ve babamın tanıdıklarının iş konusunda yardım etmek istemeleri. KPSS'ye gir demeler, banka müfettişlik sınavlarına gir demeler havada uçuşuyor.

Çok dağınık ve uzun yazdım. Sabah sabah anlayan olursa ne ala.
Ne yapmalı ne etmeli bir fikir verin.

 
Tecrübe ile sabit okul bitiş tarihi açıkça net söylenmeli. O yalan illa ki daha büyük zarar veriyor


  • isimmisimyok  (19.04.15 08:58:07) 
Yalan üstü yalan olmaz.belki okul yine bitmeyecek çok daha buyuk sıkntı.sana güvenmeyecekler ikinci yalanı anlayınca.belki çalışınca derse ehemmiyet veremeyip okulu daha da uzatacaksın.bunu gerçekten yaşamış arkadaşım var.


  • sapkasiz cikmam abi  (19.04.15 09:00:27) 
valla bence de yol yakınken dön. ben zaten söyleyecektim ama sizi o kadar üzgün görünce dayanamadım de. yoksa bir sene çok fena çekersin.

sürekli iş nasıl gidiyor diyecekler. belki gelip görmek isteyecekler. bak şunla randevu ayarladım sana git konuş diyecekler. falanlar filanlar. söyle kurtul.
  • diyarbakir karpuzu  (19.04.15 09:01:34) 
okul direkt 1 sene uzadı dedim ben, sonrasında r yaptım, doğruyu söylemek artık ocak dışı.
nelere dikkat etmek lazım ona odaklanalım bence :(

  • kahin ahtapot paul  (19.04.15 09:11:55) 
yalan söylemen inanılmaz gereksiz olmuş. zaten söylemişin niye dönüyorsun kararından. doğruyu söylemek ocak dışı olmasın. yeniden söyle. varsın üzülsünler, hiç gereği yokken hem çalışıp hem okumak hem de rol yapmak zorunda kalma.


  • prodeq  (19.04.15 09:23:49) 
gereksizce dağıtmışsınız olayı. akademik kariyer için şansımı deniycem bu sene alese hazırlanıcam bana bir sene müsade edin de, yarım günlük bir işte çalışabilirim şimdilik, alese/kpssye/bilmemneye yoğunlaşmak hazırlanmak istiyorum de. tam gün çalışırsam şimdi hedeflerime ulaşamam de. bitsin gitsin. hem öğrenci konumunda olmaya devam edersin hem de okulun bitmiş sanılır.

not: kpss kursları var, keza müfettişlik sınavı falan için de var. onlardan birine gidiyor ol işte. derse gittim dersten geldim falan ağzından kaçırırsan da, açıklaman olur hem.
  • alice practice  (19.04.15 09:27:32 ~ 09:30:51) 
dunyanin sonunu degil. ailen cok uzulecek diye olayi bu kadar buyutmeye gerek yok. okulum uzadi diyecen bitti. millet kisi catisiz, penceresiz evlerde ac, bilac geciriyor sizin dert ettiginiz seye bak.


  • mayeskuel  (19.04.15 09:31:31) 
ben senelerdir devlette çalışmayacağımı çok net bir şekilde ifade ettiğim için kpss olayına inanmaları mümkün değil, benim öyle derslere giden birisi olmadığımı da biliyorlar zaten 1 senemi sınava hazırlanmak için geçireceğime katiyen inanmazlar.

kendi alanımda değil de farklı bir alanda yüksek lisans yapmak istiyorum dedim, okulu uzatayım o fakülteden ders alayım bari başvurularımda bu alanda bilgim olmadan başvurmuşum gibi olmasın dedim, onu da yemediler açıkçası. sen bitir, başvur biri olmazsa diğer okul kabul eder, yüksek lisans yapmanın acelesi mi var vs denildi.

çalışıp okumayı göze aldım, benim mezun olmamı benden çok önemsiyorlar maalesef.
  • kahin ahtapot paul  (19.04.15 09:36:50) 
3 yldır ailem her dönem başında onun son dönemim olduğunu düşünüyor ama her dönem sonu neyse canın saolsun diyorlar. artık sana kalmış bi olay çünkü bu ama aileni zor duruma sokuyorsan maddi anlamda nolur daha fazla üzme onları.


  • exist is pretty  (19.04.15 10:53:35) 
Yaşanmış örneği vardı bunun çocuk okul bitti diyo ama bi türlü bitmiyo. derken bildiğin kafayı yedi en son afla döndü ve 10 yıldır falan okuyodu
o yalan tutmaz
gerçeği söyle
  • isimmisimyok  (19.04.15 17:13:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.