[]

grafik tablet alacağım ama?

iki model arasında karasız kaldım.

www.bestbuy.com

www.hepsiburada.com

ilk linkteki wacom'un türkiye sınırları içindeki fiyatı 700 tl civarı olmakla beraber abd'den 200 dolara getirtme şansına sahibim ancak ikinci linkteki uc logic'in özellikleri ile kıyaslandığında pek bir numarası yok gibi duruyor gerek basınç hassasiyeti olsun gerek aktif alanı olsun uc logic daha üstün sanırım.

öyleyse nedir bu fiyat farkı? sadece wacom olduğu için mi böyle bu, yoksa illa ki bi üstünlüğü var mıdır? tablet tecrübesi olan veya bu cihazlardan anlayan birileri onu alma şunu al, çünkü şundan dolayı diye bi açıklama getirirse pek güzel olur.

eklenti: bu arada aktif alan olayına tekrar baktım da ikisi de hemen hemen aynı aktif alana sahipmiş. o yönden her hangi bir üstünlük söz konusu değil galiba.

 
wacom her zaman için uc logicten pahalıdır. nedeni biraz isim dolayısıyla. uc logic kalitesiz değildir oysaki.

hatta ikinci linkteki uc logic şuan benim kullandığım. gayet güzel. hassaslığı, hotcell özelliği vs vs. sade basit tasarımı var. wacom tasarıma abanıyor uc logic e göre. uc logic gibi kaliteli mi evet, bunun yanı sıra görünüm, kullanım kolaylığı gibi özellikler sokuyorlar.

wacomların en gıpta ettiğim özelliği klavyelerde olanlar gibi arka tırnaklar, açılı olarak kalkmasını sağlayan. uc logic'in o modelinde bu yok. düz satıh, ilk başlarda sinir etmişti, şimdi alıştım.

aldığım zaman (az biraz mallık yapıp aldıktan sonra) araştırmıştım, forumları ve tavsiye edenleri, uc logic ile wacom arasında bir fark yok. wacomlarda default özellik olarak yuvarlak navigasyon topu var tabletlerin üzerinde, ancak zaten tableti fare gibi kullanma özelliği olduğundan bana olmazsa olmaz bir parça gibi gelmiyor. uc logicte ise yine default olarak hotcell butonları mevcut, fare hareketlerine bile gerek kalmadan, yeni dosya açıp kapatabiliyorsun, kaydet, tarayıcı aç, başlat, page up/down, copy-cut-paste tuşları var. kalemi dokundurman yeterli. aryıca özel hedef seçip atayabileceğin boş tuşlar var.
uc logic derim ben.
  • hia  (31.08.09 21:43:03 ~ 21:44:38) 
bunların uc-logic olanı bende var. çok fazla kullanma fırsatı bulamadım ama gayet güzel alet. yanında yedek kaleminin gelmesi filan güzel bir olay. boşta bir dolu kısayol tuşu var, hatta var olanları da değiştirebilirsin. tavsiye edebilirim.


  • fortisvita  (31.08.09 22:27:52) 
bende uc-logic la-paz a5 modeli mevcut. şöle söyleyebilirim ki; wacom her zaman en iyisi tablet olayının. yani a5 boyutunda bir wacom alabiliyorsan, paran yetiyorsa sakın durma. ancak daha ucuz ve kaliteli olsun diyorsan uc logic'den şaşma. ben şu an uc logic kullanıyorum ve çok memnunum. alias skeetchbook programı ile eskiz olayını muhteşem hale getirebiliyor bu alet. ayrıca üzrindeki kısayol tuşları ve senin atıyabileceğin başka tuşları olması da cabası. yazılımı da gayet başarılı.

son not olarak; uc logic alacaksan mutlaka 1024 basınçlı versiyonunu al. wacom'da karar kılarsan farketmez, 512 de idare eder seni.
  • trawmatolog  (01.09.09 01:02:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.