[]

Uzakdoğu gezisi- yardım (önemli)

3 arkadaşımla uzakdoğu gezisi yapmak istiyoruz. Arabayla iran-pakistan-hindistan-taylan-çin gidebildiğimiz yere gitmek istiyoruz ama şöyle bir problem var pakistan karışık, hindistanda yollar kötü vs vs bir sürü problem var. Bu yolda mantıklı bir rota bilen var mıdır?
karayolunda mantıklı bir rota bulamazsak şöyle gidin falan bir yol önerisi mesela? Uçakla pahalı olacak gibi uygun uçak da bilen varsa olur ama uçakla gidersek yeterince gezememekten de korkuyoruz.
velhasıl her türlü öneriye açığız. en ufak bir yardımı dokunabilecek bilgisi olduğunu düşünen varsa paylaşın lütfen :(


 
pek cevap yazılmamış maalesef, naçizane bir şeyler söyleyeyim.

kendi arabanızla mı gideceksiniz? eğer öyle ise, diğer ülkeleri bilmiyorum ama hindistan'da direksiyon diğer trafta.

benim önerim, para sıkıntısı dendiği için, trenle gitmek olurdu. biraz zordur ama yaşınız gençse halledersiniz, hatta daha eğlenceli bile olur. gittiğiniz yerlerde de, mümkün olduğunda araba kiralarsınız. yoksa yine tren iyi bir seçenektir birçok yerde. geceleri böcekten filan korunmak için yanınızda tül de götüreceksiniz tabii.

gideceğiniz mevsime dikkat etmelisiniz, bahsettiğin yerlerin birçoğu yazın felaket sıcaktır, ya da bayağı yağmurludur.

bir de bu ülkelere giden bir sürü gezgin var, en faydalı ve güncel bilgileri onların blog'larından bulabilirsiniz bence. gitmeden önce ne kadar iyi bir hazırlık yaparsanız maliyetler ve görülecek yerlerin optimizasyonunda o kadar başarılı olursunuz. ayrıca kendinize başarı ölçütleri belirleyin, şu 100 yeri göreceğiz diyin mesela, bunların en azından 90'ını görmeden geri gelmeyin.

şimdiden iyi yolculuklar.
  • puc  (19.04.15 00:10:12) 
transsiberian der gündoğusuna doğru çufçuflarım.


  • kargn  (19.04.15 01:15:32) 
Ben 10 yıl önce bahsettiğiniz türden 6,5 aylık bir gezi yapmıştım, ayrıntılı bilgileri www.gezginrocker.com sitesinde bulabilirsiniz. İran'dan başlayıp kara yoluyla Vietnam'a kadar gitmiştim. Sadece bir kez, Nepal'den Myanmar'a geçmek için uçak kullandım.

Arabaya falan hiç bulaşmayın derim, Asya'da trafik felaket, ayrıca arabayı sınırlardan geçirmek meşakkatli. Kara yolu, su yolu, demir yolu kullanın, zaten ucuz bunlar Asya'da. Pakistan'dan geçmiştim ben 10 sene önce ama şu an çok tehlikeli, muhtemelen vize vermezler zaten.

Kara yolu ile İran'a gidebilirsiniz, oradan uçakla Hindistan, sonra kara yoluyla Nepal, buradan uçakla Myanmar veya Tayland, sonra gene kara yoluyla Kamboçya, Laos, Vietnam, Malezya, ve eğer isterseniz su yolu veya hava yoluyla Endonezya, ve gene eğer isterseniz buradan uçakla Filipinler.

Ya da benim rotama alternatif olarak Nepal'den kara yoluyla Çin'e geçip Tibet üzerinden devam ettikten sonra Myanmar, Laos veya Vietnam'a geçip Güneydoğu Asya'yı gezebilirsiniz.

Ben o zaman Lonely Planet'ın "Istanbul to Kathmandu" ve "Southeast Asia on a Shoestring" rehber kitaplarını kullanarak gezmiştim. Birinci kitap artık basılmıyor, ama ikinci kitabı edinmenizi tavsiye ederim.
  • gezgin rocker  (19.04.15 15:14:13 ~ 21.04.15 15:50:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.