[]

Deri Buruşması..

Merhaba Galyalı'lar..
Hani çocukken denize girmek istemeyen çocuk, denize bir girdimi 2-3 saat çıkmaz.. Ebeveynleri deniz kenarından bağırır "Evladım gel akşam oldu aaa" diye..
İşte o çocuk benim..
Sorunum ise; denize girdiğimde 7 yaşında olan ben, çıktığımda uzuvlar itibari ile 80 yaş görünümünde oluyordum..
Sonra azaldı, banyoda uzun durunca denk gelmeye başladım bu deri buruşmasına.. Avuç içlerim berbat oluyor, parmak uçlarım sanki döküldü dökülecek gibi oluyordu.
Son 1 yılda ise iyice coştu bu durum. Ellerim terleyince dahi bir bakıyorum avuç içim mahvolmuş, deri dökülüyor ve canım yanıyor. Birşeyleri tutmaya çalışınca parmaklarım acıyor. Banyoya girmek zaten dert oldu. Saçlar uzun, yıka krem sür falan derken bir bakıyorum yine dede-nine kıvamında eller parmaklar..

Sevgilim uzaylı diye dalga geçiyor. Aslında hani komik, espri konusu falan ama, son dönemde can yakmaya ve deri dökmeye başlayınca kıllandım. Şu an misal, bulaşıkla uğraştım yarım saat, gitti eller..

Derim pütür pütür, parmakları açıp kapatırken bile bir sızlama var.
Neyim var benim yahu?

 
"exfoliative dermatitis" olabilir. iyi bir nemlendirici ise yarar genelde ama rahatsiz edecek boyutlara ulastiysa dermatologa gorunun bir.


  • ermanen  (31.08.09 19:35:12 ~ 19:35:40) 
@yohtur : :) herkesde var farkındayım ama tanıdığım hiç kimse tuvalete girdikten sonra ellerini yıkayınca deri dökülmesi veya can yanması yaşamıyor ellerinde..
benim ki bu durumda artık..

@ermanen : önce bir doktora sorma fikri daha ağır basıyor. nemlendirici fikri için teşekkürler evde varsa deneyebilirim..
  • quaker  (31.08.09 21:14:09) 
exfoliative dermatitis mi.. nerden buluyorsunuz bunları bilemedim. kaşıntı yok, sadece suyla ortaya çıkıyor, kızarma yok.. hani olur olmasına da bunlarla olmaz. neyse. vitamin eksikliği veya kullandığınız bir ilacın yan etkisi olabilir. dermotolog yine de. bişey acı veriyosa doktora giderim ben arkadaş..


  • dr cucu  (31.08.09 21:44:56 ~ 23:22:59) 
@dr cucu

can yakmaya ve deri dokmeye baslamis dedi iste, bulasik yikadiktan sonra da artmis. kasinti ve kizarmayi da ayrica eklemeyi unutmus olabilir. bazi belirtiler tutuyor ki olabilir dedim. ben kesin teshis koymuyorum ki burda, dermatologa gorunmesini soyledim. en kotu ihtimali dusunesin ki, en iyi careyi bulasin.
  • ermanen  (31.08.09 23:26:52 ~ 23:29:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.