[]

endülüs

selam

30 mayıs - 7 haziran arası endülüs turu yapmayı düşünüyorum. malagaya gidiş dönüş biletlerimi aldım. hangi şehre ne kadar vakit harcamalıyım bilemiyorum. 2 gün kalmanın hakkını verecek şehirler hangileridir? hangileri pas geçilebilir?

eldeki şehirler: malaga, cordoba, granada, sevilla, cadiz (buraya kesin gidicem, arkadaş var)

 
sevilla ve granada derim. cordoba daha silik bi şehir.

mimari mi, müze mi, gece hayatı mı aradığınız? ona göre önerilerimi açabilirim.
  • ikease  (18.04.15 00:18:44 ~ 00:49:13) 
mimari tarih müze


  • mistreated  (18.04.15 00:25:03) 
toledoyu atlamayalım lütfen.


  • nightwalkerg  (18.04.15 00:36:45) 
toledoyu atladık, toledo uzak


  • mistreated  (18.04.15 00:40:40) 
müze ise sevilla'dan trenle madrid 3 buçuk saat, 50 euroydu sanırım tek gidiş, 4-5 ay önce. çok iyi müzeler var madrid'de.

granada'da endülüs emevilerinden kalma bi saray var, elhambra. görmeye değer ama yarım gün falan alır. şehir de küçük. yürüyerek diğer kısımlardan görülecek yerler diğer yarım günde biter. gidip görülesi bir müze hatırlamıyorum.

cordoba'da mezquita-cathedral hoş, şehrin hoş bi ambiyansı var, dar sokaklar falan. 1 gün bile fazla ama her yeri karış karış gezmek için.

ben sevilla'ya bayılmıştım. esas ispanyollar orada yaşıyor bence. meydanlarda akşamları flamenko çalıp dans edenler mi dersin, her yerin birahane, mezeevi vs dolu olması mı dersin? o kadar güzel tapalar yedim ki orada. gotik bi katedral var, hoş gerçekten. burada da bi saray var. granada'dakinden daha iyi değil asla, ama illa istersen gidebilirsin. şehir büyük. plaza espana vs meydanları da bi görmek lazım. ama en çok insanların arasına karışmak lazım. bi yerde oturup onları izlemek lazım. 11'de dükkanı açmalar, 2'de kapatıp 5'e kadar siestalar falan. sevilla <3 <3

el pimenton diye bi tapateria var. katedrale yakın. tapa yemek için orayı tavsiye ediyorum bu arada.

cadiz'i hiç bilmiyorum.
  • ikease  (18.04.15 00:48:48) 
jaen'e sakın gitme kardeş. jaen'de 10 gün geçirmiş biri olara bunu bilir bunu söylerim.


  • eskiden sizofrendim simdi iyiyiz  (18.04.15 00:53:41) 
cadiz ve malaga iki harika sehir diger 3 une gitmedigim icin su kadar zaman ayir diyemem ama cadizi gezmek fazla uzun surmez dar sokakli bir kasaba gibi. malaga, ah malaga cok cok isindigim cok sevdigim bir sehir.


  • dougsampson  (18.04.15 03:54:03) 
Gün konusunda tavsiye veremem, ben bir şehirde en küçük şehirde en az 3-4 gün kalmak isterim ama yerler konusunda fikir verebilirim. Cadiz mutlaka görülmesi gereken yerlerden, küçük bir şehir, arkadaş da oradaymış, 1 günde tamamlarsınız.

@ikease Sevilla'yı çok övmüş, 2 gün kalınası yerlerden biri ama güzelliğinin nedeni turist atraksiyonu olması. Bizdeki Sultanahmet'in karşılığı gibi. Nasıl ki biz gün içinde derviş gösterisi ile uğraşmıyoruz ama Sultanahmet tarafında böyle şeyler var, Sevilla da İspanya için böyle, gördüklerin gerçek İspanya olmayacaktır ama turist için yeterince eğlenceli olacaktır. O yüzden 2 gün için ben de tavsiye ederim.

Cordoba'yı atlasan da olur, atlamasan da.

Malaga'nın sahilleri süper, ben olsam bir günü Güneş Sahilleri'ne ayırırım. Gün batışı, gece sahilde eğlenceler, tam yazlık ve süper oluyor.

Ama şehir olarak Granada - Malaga arasında kalınabilir. Ama madem Malaga'dan gidip gelinecek, o zaman o ara Malaga görülür zaten.

Jaen hem Endülüs'ün kuzeyi hem de zeytin bahçeleri ve sıcaktan başka bir şey yok. Bana taşın deseler, koşa koşa giderim ama turist olarak kazanılabilecek bir şey yok.
  • aychovsky  (18.04.15 05:39:49) 
Selam. Hepinize tesekkurler oncelikle. 30unda paristen ciktim simde parise evime geri dondum. Muhtesek bir tatildi her sey sahaneydi. Malagaya indim bi gece kaldim granadaya gectim. Ilk gun albaicin ikinci gun elhamra bo gun kordobaya gectim, tapaslar falanlar sehir gezintisi, ertesi gun mezquita, bir iki muze yine tapas caña. Sonra sevillaya gectim armadasim jorge avrupa ortansinifinin temsilcisi olarak beni sehrin disinda metronun dibindeki evinde iki gun misafir etti. Alcazarda hem saray hem bahce olaganustu. Eslava ve colonialeste tapa yedim. Jorge bana jamon tabagi aldi her jamondan tatmis oldum. Ama sevilla gunduz olu bir sehir sokakta anca turist var. katedrale giremedim giralda ile idare ettim. Tabi bi de cadiz. Oy oy oy. La caleta plajini gormeden dunyadan ayrilmayin. Biraz daha umursamaz bir adam olsam bir daha geriye donmez ne yapar eder cadizde kalirdim. Eksiye uzun bi gezi yazisi yazmayi dusunuyorum buradan da paylasirim. Her arabada ayri muhabbet dondurup ucuz ve hizli seyHat etmemi saglayan Blablacar'a, internetsiz sirf gps ile yolumu bulduran google maps'e ve iphone gibi harika bir clhazi urettigi icin apple'a tesekkurler.


  • mistreated  (07.06.15 02:03:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.