[]

spor ve beslenme

spora başladım, epey bir aradan sonra.
isteğim sağlıklı olmanın yanında, kilo da vermek.

spordan önce ve sonra yenmesi yenmemesi gerekenler nelerdir?
hipotiroid hastasıyım, metabolizmam biraz yavaş. az kalorili ama tok tutacak yiyecekler nelerdir?

teşekkürler.

 
Hiç sevmem ama salatayı cidden övüyorlar. Yanında taşınabilirlik olarak da harika bence.


  • gunde 3 litre kola icen adam  (18.04.15 00:15:48) 
Sporu sabah yapıyorsan bir şey yemek zorunda değilsin, akşam yapıyorsan gün içerisinde yediğin şeyler yeter sana. Ekstra bir şey almana gerek yok. Spor sonrası da et ve sebze. Gün içerisinde basit karbonhidrat alımını kesersen istediğin sonucu alırsın.


  • angelus  (18.04.15 00:19:10) 
eger spor salonuna gidiyorsan bence ilk onceligin orta vadede kilo vermek olmali. bunun icin ilk once antreman programini duzenlemelisin. kardiyo agirlikli bir egzersiz programi ile -bundan kastim icinde 40+ dk bisiklet kosu vb. yaninda az agirliklarla cok tekrarlar vucudun yag yakmasini saglamalisin. eger egzersizlerden once bir bardak kahve icersen bir miktar faydasini gorebilirsin. ikinci olarak yeme duzenini sebze , kompleks karbonhidratlar(esmer unlardan yapilmis ekmekler makarnalar ve yulaf gibi bunlarin sindirimleri gorece zor oldugundan midede daha uzun zaman geciriyor bu da tokluk hissinin uzamasina yardimci oluyor) ve yararli yaglardan (badem ceviz zeytinyagi balik yagi vb) olusacak sekilde duzenlemelisin bunun yaninda ogunlerine bir miktar protein koyabilirsin (kuru fasulye, tavuk, hindi vs). fast food sekerleme cikolata ve asiri tuz kullanimindan kacin. iki haftada mucize bekleme. kalori saymaktansa duzenli beslenmeyi oturtabilirsen ilerde sporu biraktiginda kilo da almazsin.


  • lifeframe  (18.04.15 18:09:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.