[]

Özel sektör kamu sektörü

Askerlik bu sorunun temel kaynağı.
Evlilik yapınca erteledim askerliği bedelli cıktı bize vurmadı. Tecilli iken dursun dedim işim güzel yüksek yapar bedelli beklerim dedim. Proje bitti bahanesiyle işten cıkarma oldu.
Kariyerim tecrübe seneme göre iyi. Uluslararası bir şirkette 5 ay yarı zamanlı calıstım ve okul bitince de en son calıstıgım yine uluslararası proje firmasında 9 ay calıstım.

Özetle: Son olay özel sektöre olan ilgimi sıfırladı. İstanbul'da 5000 net ortalama bir maaşım vardı ve işimi de hakkıyla yapıp manevi olarak da rahattım ama aileme hiç vakit ayıramıyordum. 20 gün/ay dısarda oldugum oluyordu.

Sahadan döndüğümde işten cıkarıldığımı onların beklenbeklentilerini karşılamadığımı söyledi beni iki defa anca gören genel müdür. Raporlama yapan kişi ise daha evvel işi türkiye de yürütmeye baslamış kendini mühendis diye tanıtan bir arkadas. Teknik öğretmenlik mezunu oldugunu sanırım sadece ben biliyordum. Dil okulu ve burssuz master yaptıgını söylüyor bir de. Bu arkadaşın ihtirasları uğruna beni olumsuz raporladıgını düşünüyorum. İşimi yapmak yerine amelelik de yapmayı uygun gören biri kendisi. Farklı bir anlayışı var umarım aktarabilmişimdir.
Şimdi üzerinden bir ay geçti bu olayın. Yatırım yapamadım borçlarım yüzünden ve bu yüzden de daha borca girmemek ve kpss ye calısmak için ailemin yanına misafir geldik. Psikolojik sanırım daha yeni yeni düşünmeye başladım. Soku atlatamadıgımı anlıyorum bu halimden. Kpss ye yogun bir şekilde calısıyorum ama niye diye soruyorum kendime ve diyorum ki calıskan olmak işini yapmak eger yalaka değilsen minnet duygusunu karşıdaki insana hissetirip onu yüceltmiyorsan işgücüne değilsen prim yapmıyormuş oglum diyorum. Sonra pişman oluyorum. Kpss Problem değil alırız puanı atanırız lakin tembel insan yaftası üzerime geldiğinde ve gerçekten tembellik gerektiren bir konumda calısırsam pişman olur muyum diye hayıflanıyorum.

--

Bir aydır OH ne güzel haftasonları geçerim cocuklarla tatil rezerve ederim aylar önce ucuza aksam kafam rahat olur lanet olsun özel sektöre diye basladim calısmaya.

--

Dertleşelim mi?

 
özelde nasıl insanlar varsa aynıları kamuda da var. patronuna yalakalık yapan ikiyüzlü ve bencil aynı zamanda cahil adamın memur hali kamuda amirine yalakalık yapıyor inan değişen hiçbir şey yok. hele ki hayatımda görmediğim dedikoduyu memuriyette gördüm ben. daha önce özelde de çalışmış bir memur olarak konuşuyorum.

işim garanti olsun mesai saatim beli hafta sonu iznim belli olsun diye düşünüyorsanız bir şey diyemem ama insanlarla benzer sıkıntıları belki daha fazlasını memurlukta da göreceksiniz bunu bilin o yüzden gönlünüzden hangisi geçiyorsa ona yönelin.
  • bacardicola  (17.04.15 18:40:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.