[]

Makbuz vs. alınamayan bir ödemenin yapıldığı nasıl kanıtlanabilir?

Bir ödeme yapacaksınız ve karşılığında bir belge verilmiyor daha doğrusu verilmek istenmiyor. EFT ve kredi kartı ile de kabul edilmiyor ödeme. Bu durumda hukuken geçerli olmak kaydı ile nasıl kanıtlanabilir ödeme yapıldığı ve miktarı?

Noter ile birlikte gidilip ödeme yapılabilir mi? noter gelirmi bunun için?
Yada farklı bir yol var mı?

 
makbuz vermeyen adam noter huzurunda öder mi ki? olur ama masraflı bir iş olur.

hukuken kanıtlanmasının yolu banka üzerinden geçirmek veya makbuz almak. makbuz illa ki matbu ciltli bir formda olmak zorunda değil. boş kağıda "poseidon'dan x lira aldım" diyip imzalasa da olur. onu da yapmıyorsa vermeyin parayı.
  • kibritsuyu  (17.04.15 17:09:10 ~ 17:11:29) 
Noter ile geldiğimizi bilmeseler?


  • poseidon1  (17.04.15 17:16:13) 
odendıgıne dair tutanak olur ama ımzalar mı mechul


  • bryan fury  (17.04.15 17:18:49) 
İmza atmazlar amk. çocukları.
O paranın alındığına dair bir yazı makbuz vs. vermiyorlar vermeyenlerinde doğalgaz su gibi imkanları kullanmasını engelliyorlar ve bu müteahhidin ödemesi gereken bir bedel. Ev sahiplerinden istiyor ama gavat.
Nasıl yapsakta bu orçoları dava etsek?
  • poseidon1  (17.04.15 17:25:07 ~ 17:25:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.