[]

Ders çalışma motivasyonu nasıl sağlanır?

Merhaba,

Ben 10 gün sonra önemli bir sınava gireceğim. Bir kaç hafta önce çok hevesliydim bir kaç test yaptım ve başarılı değildi sonuçları. Moralim bozuldu ve şu an çalışamıyorum. Kendimi saçma sapan işlere verdim ve derse konsantre olmamı engelleyecek işler yapıyorum. Sınava 10 gün kala, bütün evi boşaltıp bahar temizliği yapmaya başladım dün.

Fiziksel olarak yaptıramıyorum kendime. Bunu kabul ettim ama nasıl toparlanacağımı bilmiyorum. Çalışmadığım için rahat uyuyamıyorum da, ancak elime bir kitapçık aldığımda konsantrasyonumu toplayamıyorum, aa şuna mail atacaktım dur onu yapayım önce, aa markete gidecektim kapanmadan gideyim gibi bahanelerle kalkıyorum masadan. İki ses var kafamda sanki, biri sınavdan korkuyor, öbürü de dur bakarız ya önce şu öbür işi halledelim de diyor.

Siz nasıl motive ediyorsunuz kendinizi? Böyle kaçtığınız durumlar için motivasyonunuzu tekrar kazandığınız oldu mu?

 
Kendine ufak sürprizler yap. Defter al, kalem al, not defteri falan al böyle güzel güzel. Kitaplarını düzenle, dinliyorsan eğer çalışırken dinleyeceğin bi playlist yap. Her zaman çalıştığın yeri değiştir. Mümkünse evden, yataktan uzak bir yere git. Kahve, elma ve sakız al yanına. Konulara falan bak, hazırlık yap, plan yap. Yarın şu saatte şu konuları çalışıp, bitiricem şu kadar soru çözücem falan diye hedef koy kendine.


  • charles montgomery monty burns  (17.04.15 17:33:51) 
  • neferkitty  (17.04.15 17:36:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.