[]

YDS'nin geçersiz sayılması

5 nisan 2015 yds başlığındaki şu: eksisozluk.com entrimde anlattığım olaylar silsilesinden yola çıkarak birden aklıma sınav kılavuzuna bakmak geldi. Entriyi okursanız sınavımın neden geçersiz olduğunu da görebilirsiniz.

İlk 110 dakikadan önce ne sebeple olursa olsun çıkmanın yasak olduğu yazıyor elbette. Ben tutanakla çıkabilmiştim o yüzden. Ancak gözetmene sınavımın 110 dakikadan önce çıkarsam geçerli sayılıp sayılmayacağını sormuştum. Gözetmen "ne yazık ki geçersiz sayılacak" demişti. Fakat kılavuzda 110 dakikadan önce çıkmanın yasak olduğu ibaresinden sonra "bu durumda adayın sınavı geçersiz sayılacaktır" gibi bir şey yazmıyor?

Kesin bilgisi olan var mı? Eğer sınavım geçersiz sayılmayacaktı ise gözetmeni dava etmeye kadar götürürüm işi. Geçerli sayılacak olsaydı hepsini bir umut hızlıca işaretler öyle çıkardım zira. Bana böyle söylendiği için yarıda bırakıp çıktım salondan.

Edit: Binadan çıkmadım ve görevlinin yanında kaldım zaten 11.20'ye dek. 11.20'de izin verilince çıktım. Ancak bana ısrarla geçersiz denmişti. Şimdi bir kısım geçerli, bir kısım geçersiz diyor. Ben anlamadım bu işi.

 
sınav kılavuzunda sınavın geçerli olması için geçerli şartlar yazar. altında da bu kurallara ve diğer sınav kurallarına uymayan adayların sınavları geçersiz sayılır der. o diğer sınav kuralları dediklerinden birisi de bu 110 dakika öncesi çıkamama konusudur. yani gözetmen kurallara uygun davranmış.

ösym'nin kuralları saçma sapan oldu ; ulaşım kartlarını yasaklamanın mantığını anlayabilmiş değilim.

geçmiş olsun , sınavda başa gelecek en kötü olay hastalanmak.
  • montauq  (17.04.15 17:06:48) 
sınavdan çıkamazsın diyor işte? E yani çıktıysan da geçersiz sayılır mantıken yoksa çıkamazsın demezlerdi. Yani nasıl düşündüğünü anlamadım. Kural sınavdan çıkamazsın diyor sen çıkıyorsun buna rağmen sınavın nasıl geçerli olacak ki? O zaman çıkamazsın demezlerdi

edit: Bu arada sebebinden bağımsız yazdım bunları, geçmiş olsun tabi yani hasta olup çıkman senin suçun değil de bi daha giremezsin mantıken. Ki kural saçma da değil senin için konuşmuyorum tabi ama bunu suistimal eden pek çok kişi olur rahatça çıkabilse insanlar.
  • nundu  (17.04.15 17:08:38 ~ 17:11:56) 
ben ösym sınavlarında görev yapıyorum bazen. sıkıntıdan bütün kılavuzu bir kaç kere okurum genelde.
belirtilen süreler dışında adaylar sınavdan çıkmak isterlerse izin vermeyin. ancak aday diğer adayları rahatsız edecek şekilde ısrarcı olursa sınıftan çıkarın, bina sınav sorumlusunun yanına götürün sınav bitene kadar orada beklesin deniyor kitapçıkta özetle. sınavı geçersiz sayılır demiyor. ben öyle hatırlıyorum.

  • şubatsonrası  (17.04.15 17:15:03) 
görev yapan diğer arkadaşlarıma da sordum. onlar da geçersiz sayılmaz dediler. ancak bina sınav sorumlusunun yanında durman ve binadan çıkmaman gerekir bunun için.


  • şubatsonrası  (17.04.15 17:19:19) 
Uygulama yönergesinde ilgili bölümü aynen aktarıyorum;
"......Sınav süresinin dörtte üçü ve sınavın son 15 dakikası adayların sınav salonlarından çıkması yasaktır. Bu sürelerde salondan çıkan adayların sınavları geçersiz sayılır... "

  • opium  (17.04.15 19:04:49 ~ 23:19:46) 
aynı durum başıma gelmişti. Geçersiz sayılır zannedip boş verdim, 27,50 aldım.


  • envanterbilanco  (17.04.15 19:14:17) 
Sınav tutanağında senin salondan çıktığını belirtirse sınavın geçersiz sayılır. Belirtmezse sayılmaz. Tutanak tuttular mı?


  • intihar etsem de kendime gelsem  (17.04.15 22:01:26) 
@intihar etsem de kendime gelsem: Ben gözetmene işaret ettikten sonra yanıma geldiğinde "devam edemeyeceğim, çıkmak istiyorum" dedim ve gözetmen; "tamam o zaman tutanak tutalım. sen bekle aşağıya haber verelim hemen çıkaralım" dedi. Ben çok kötü durumda olduğum için direkt lavaboya gittim. Sonrasında herhangi bir şey bana gösterilmedi. Tutacaklarını söylediler ama ben lavabodayken tuttular mı bilmiyorum. Çünkü sonradan bana bir şey göstermediler.


  • asyamaris  (17.04.15 23:07:42 ~ 23:08:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.