[]

Aranızda tiroidlerini aldıran var mı?

Ya da aldıran birilerini tanıyan? Süreç nasıl işliyor diye soracaktım. Avantajları dezavantajları neler? Hipertiroidim iyileşmiyor, doktor artık çok büyük ihtimalle ameliyat dedi. İlaçla şansımı denemeye devam edebileceğim son 1 ya da 2 ayım kaldı. Cerrah tavsiyelerinize de açığım.




 
artık tiroidin tamamı alınmıyor, bir kısmı bırakılıyor. bu şekilde ömür boyu ilaç kullanman da gerekmiyor. gerçi senin hipertiroidinin durumu kritikse hepsini de alabilirler.
iki büyük komplikasyon/malpraktis var:
1. daimi ses kısıklığı (tiroide yakın seyreden, vokal kordlara giden sinirin sıkıştırılması vs gibi sebeplerle). çoğunlukla tiroid ameliyatından sonraki birkaç hafta içerisinde ses kısıklı falan düzeliyor ama nadir olarak düzelmediği de olabilir. burda cerrahın elinin iyiliği önemli

2. paratiroid bezlerinin de alınması. bu durumda ömür boyu kalsiyum kullanman gerekiyor. sadece bir kişi tanıyorum bu komplikasyonu yaşayan, o da seneleeeeeeeer önce ameliyat olmuş. kadıncağız artık semptomları iyi biliyordu, kasılmalar seğirmeler falan başlayınca hemen acile geliyodu, tedavisini veriyoduk. burda da cerrahın iyiliği yine mühim. paratiroidleri almaması lazım.

mete düren'in çok iyi olduğunu birkaç kişiden duydum. babamın nodülleri vardı, o da bir kez gitti, memnun kaldı.
  • la noix  (17.04.15 11:01:59) 
kesinlikle mete düren. annemin arkadaşı aldırdı aynı şekilde o da baya araştırmıştı. adam işinde gerçekten çok iyi.


  • sta  (17.04.15 11:30:16) 
Mete Düren +1

Bende hipotiroidi var, annemin isteği üzerine ona gitmiştim tedavi için. Annem de onun babasının hastasıymış. Muaynehanesi Maçka'daydı, halen oradadır herhalde. Özel hastanelerde de görev yapıyordu, Acıbadem'di bir tanesi, ayrılmadıysa.

Tiroidini aldırdıktan sonra yine hayatın boyunca tiroid hormonu salgılamak için ilaç kullanman gerekiyor. Eskiden Tefor veriliyordu. Annemden biliyorum ben. Onun (annemin) genetiği pek normal değildi o yüzden bir şey deyip seni korkutmayayım.

Fazla tiroid hormonu salgılarken bu sefer de hiç salgılamıyor olacaksın ve bu yüzden bu sefer de hipotiroidi belirtilerine benzer belirtiler göstereceksin. Bende de o var. Mesela en kötü ne oluyor, yorgunluk hissediyorsun ve kolay kilo alıp kolay kilo verebiliyorsun. Bunlar böyle ani oluyor. Hep ilaç kullanıyorsun tabi ki, o değişmiyor, ölçüsü ayarlanıyor.

Geçmiş olsun.
  • whimsical  (17.04.15 14:37:28 ~ 14:46:44) 
bi ara tefor kalktı, yerine levotiron ve thyroxin henning üretildi. ama şu an tefor tekrar piyasada.


  • reso aga  (17.04.15 14:44:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.