[]

sıfır araç alırken

gençler ilk aracımı alacağım. fakat şöyle şeyler söyleniyor: bazı araç bayiilerinin sıfır araçları önce kiralama şirketine satıp sonra nihai tüketiciye sattıklarını aradaki farktan kar elde ettiklerini söylüyorlar. Tescil ve trafik işlemlerini de bayii yapıyor. Böyle bi durumu nasıl anlayabiliriz tescil filan hiç anladığım şeyler değil?




 
hacım aracın liste fiyatından indirim yaptılar güzel de fiyat verdiler kaporasını da gönderdim. diyorum ki güzel indirim yapmalarının sebebinin sıfır araçları önce kiralama şirketine satıp sonra bize sıfır diye satmaları söylentileri. bu nasıl anlaşılır diyorum sen pazarlık yap diyosun. ruhsatta yazar mı ilk tescil diye?


  • karacigerim vur kadehlere  (17.04.15 09:18:05 ~ 09:18:26) 
eskiden de olurdu böyle şeyler, eski araç kiralama diye bişey mi vardı allasen. kampanyadır o kampanya.


  • ytse jam  (17.04.15 09:27:32) 
kıralama sırketıne satıyo sırket onu kullanıyo sonra km dusurup bayıye verıyo bayı de ınsanlara 0 dıye satıyo o arabayı? demek ıstedıgın buysa boyle bırsey mumkun degıl.


  • t joe  (17.04.15 09:28:20) 
valla ben de çok bilemiyorum. kampanyadır diye avunuyorum. şimdi aracı sıfır olarak kiralama şirketine satınca kişiye satmaktan daha mı düşük fiyattan satılıyor ki bayi böyle bi yola başvursun? varsayalım ki kiralama şirketine formaliteden satıyor şirket hiç kullanmıyor yine araç sıfır ve bize satılıyor o şekilde, bu ticaret ahlakına uygun bi şey mi? ya da bu durum anlaşılabilir mi? ne bileyim anlamıyorum hiç.


  • karacigerim vur kadehlere  (17.04.15 09:37:54) 
bahsettiğiniz konu şu şekilde olabilir.
aracın fiyatı 100 liradır, kiralama firması 100 tane birden alınca 90 liraya verirler, ama bu işlem kağıt üzerinde kalır, o aracı sie sıfır diye 97-98 liraya satarlar. Fark bayinin cebinde kalır. Fakat bu durumda aracın plaka ve ruhsatı çıkmış olur. Resmi olarak ikini eldir ama kilometresi sıfırdır.

Bu duruma düşmemek için plakası çıkmış araç almayın. Sıfır araç alırken ya plaka işleri için emniyete gitmeniz gerekir, ya da araç bayisine vekalet vermeniz gerekir. Sizin vekaletiniz olmadan firma sizina adınıza plaka çıkartamaz.

Yetkili bayiler kullanılmış arabayı kilometre düşürüp sıfır diye satmaz. Bahsettiğim uygulamayı yapabiliyorlar bazen ama bu durumu da alıcıya söylerler, aracı da bir miktar uygun fiyata verirler.
  • dunyanin dans eden sarki soleyen pisligi  (17.04.15 10:00:01) 
sıfırlanmış araba, taklalı araba falan şehir efsanesi. firma o bayiyi süründürür böyle bir şey yapsalar.


  • lancelot du lac  (17.04.15 10:27:41) 
Bahsettiginiz gibi birseyin olmasi neredeyse imkansiza yakin. Bir yetkili saticin, boyle birsey yaparsa ve farkedilirse ucunun bayiilik haklarinin alinmasina kadar gidecegini bilir ve emin olun 2-3 bin lira icin kimse boyle bir riske girmez.

Yine de emin degilsen mesajla bana hangi bayii den hangi marka modelli araci ne kadara aldigini soylersen bir arastirabilirim
  • mutsuzadam  (17.04.15 10:29:56) 
merhaba.
araç 2014 modeldir. ondan ucuzdur. illa bir kusur arıyorsanız en güçlü neden bu.

  • Frederick Co  (17.04.15 10:38:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.