[]

Ayakkabısı ayağını vuran insanlar..

Ne yapıyorsunuz bu durum için, aldığım her ayakkabı mutlaka ayağımı vurur..
Ayakkabının markasıyla ya da fiyatıyla ilgili bir durum değil bu her şekilde yaşıyorum bu durumu..

Kulaktan dolma bilgilerle önlemler almaya çalıştım, ayakkabıcıya götürüp açtırma, ayakkabıyı poşete koyup birkaç gün dondurucuda bekletme gibi (denedim bunu gerçekten)..

Bıktım artık bu durumdan yeni ayakkabı alamıyorum, almak istemiyorum artık..
Sadece yeni ayakkabılar değil mevsimlik ayakkabılarda da yaşıyorum bunu nadiren de olsa.. Uzun süre ara verip giymediğim ayakkabı yeniden giymeye başladığımda oluyor bu durum..

Ne yapayım ben, bir akıl verin lütfen..

Teşekkürler..

 
Ben ağzına kadar gazete doldurup bekletmiştim işe yaramıştı.


  • i was made for you  (17.04.15 05:00:19) 
Askere gittikten sonra malum postallar sebebiyle ayaklar nasır oldu yani bir nevi terbiye oldular. Artık böyle bir sorun Yaşamaz oldum


  • nucleon  (17.04.15 06:04:14 ~ 08:11:17) 
İlk gün vurduktan sonra her gün giymiyorum. Mesela iki gün giymiyorsam bir gün giyiyorum. Yara yeri belli olduktan sonra da yara bandı yapıştırıyorum her giyişimde. Zamanla gerek kalmıyor.


  • 1a2b3c4d  (17.04.15 06:27:26) 
hocam ayakkabılar hep ayağını vuruyorsa ve ayağında yapısal bir bozukluk yoksa birkaç sebep olabilir:
ya sen ayakkabı almayı bilmiyorsun, küçük alıyorsun.
ya da hep aynı tip ayakkabı alıyorsun. mesela converseler ayak vurur, bu bilinir.
  • ytse jam  (17.04.15 09:21:56) 
ayağın buçuklu bir numara olabilir. mesela 41.5 numaradır. 41 vuruyordur, 42 büyüktür. buçuklu numralar genelde amerikan markalarında mevcut. nike, adidas gibi ürünlerin numaraları buçuklu.
onlar da ayağıma vuruyor dersen ayağının piyasa ayakkabılarına uymayan bir şekli vardır. vuran kısımlarına yara bandı yapıştır ve o şekilde kullan ayakkabıyı. ayakkabının ayağının şeklini almasını bekle.

  • eskiden sizofrendim simdi iyiyiz  (17.04.15 09:34:51) 
@1a2b3c4d; ben de aynısını yapıyorum işte ama çok kötü bir durum değil mi ya.. Günlerce onunla uğraş dur..

@ytse jam; hoşuma giden her ayakkabıyı alırım ya öyle ille de şu olsun diye bir kaygım yok.. Converse giymeyeli bir 6-7 yıl olmuştur..
Spor ayakkabı tercih ederim daha çok, rahat giyilip çıkan günlük ayakkabılar kullanırım.. Topuklu desen iki tane var hayatımda toplasan 3 kez giymişimdir eziyeti yine aynı olmuştur..

Her seferinde gidip çok iyi markalardan alışveriş yapmam doğruya doğru, 2 ya da 3 kere gittim orijinal marka ayakkabı aldım paraya kıyıp tek niyetim de belki onlarda böyle olmaz düşüncesiydi.. Ama olmadı, yine aynı durumu yaşadım, sonra da demek ayakkabıyla ilgili değil diyerek ucuz ayakkabılara devam.. Günlük/spor ayakkabılara 60'tan, botlara 150'den fazla vermem mesela artık.. Genelde çevremdekiler de ucuz alıyorsun ondan oluyordur der ama ilgisi olduğunu düşünmüyorum..

Ayaklarımda da yapısal olarak bir problem yok gibi en azından gözle görülür bir problem yok ama sıkıntı ayakta bu konuyla ilgili de ne yapılır bilmiyorum..

Numarasına gelince ayakkabı durumuna göre 38-39-40 oluyor, 38 çok nadir küçük kalıplarda, genelde 39-40 koca ayak gibi dolanıyorum ortalıkta ki numara konusunda bir sıkıntım yok..

Tekrar teşekkürler herkese..
  • mutekebbir  (17.04.15 09:47:29) 
eğer karşı değilseniz, deri ayakkabı denemenizi öneririm. gerçek deri ayakkabı vursa da akşama doğru düzelir. plastik (suni deri) alırsanız, esnemez - ayağınızın şeklini almaz. tam tersi ayağı ayakkabının şeklini almaya zorlar- bu da ağrılara - acılara - vurmalara neden olur.

miu miu da binlerce liraya ayakkabı satıyor ama plastik. yani parasıyla ilgili bir şey değil bu.

ikinci bir ihtimal: eğer ayakkabılar hep arkadan vuruyorsa topuğunuz alçak kalıyor. topuk kısmını yükseltmeniz gerekiyordur.

eğer boydan vuruyorsa dediğim gibi ya küçük alıyorsunuz ayakkabıyı ya da üstte anlattığım deri olup olmama sorunu var. ayağınız hassas ise çok etki eder bu durum.
  • pokerface  (17.04.15 11:51:48) 
@pokerface; hakiki deri giymem, diğer yolları denerim olmadı çekeriz bunu da ne yapalım, teşekkürler..


  • mutekebbir  (17.04.15 13:31:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.