[]

Diyelim ki şansına biyerden define-hazine bulduk

ne yapıyoz bunu.
el altından satmaya mı çalışıyoz yoksa devlete verip devlet bize %li olarak parasını mı veriyor.
Nedir bu iş.


 
el altından satarsan 10milyon $ eder, devlete verirsen sana 25bin TL verirler. afferim çok eyi vatandaşsın dedikten sonra yanaandan öperler.


  • mrvengeance  (16.04.15 23:39:32 ~ 23:39:40) 
müzeye veriyorsun insanlığa faydan oluyor. elinden geliyorsa louvre'a british museum'a falan ver ışid falan gelirse hayatta kalsın eserler sikkeler


  • mistreated  (16.04.15 23:45:19) 
El atindan satmaya calisiyorsun. Veya devlet sana %30 gibi bir bedel oduyor birakiyorsun.


  • istege bagli sigortasiz  (16.04.15 23:49:22) 
devlete yeterince vermiyor muyuz?


  • neira  (16.04.15 23:53:07) 
hea.
nasıl satılıyo ki lan. ilginçmiş.
devlet %30 veriyo yani.
bulursak diye şeetim :D
  • zbrs  (17.04.15 00:00:21) 
dedi ayca'ya hayrına 3-5 sikke veriyoruz <3


  • dedi ayca  (17.04.15 00:08:22) 
bi şekilde yurtdışına çıkartmayı başarırsan açık artırma ile 5-10 yıl sonra müzelere veya koleksiyonculara satılıyor onlar deli paralara. türkiye de birilerine satmaya çalışırsan sattığın kişi de onu yurtdışına çıkartacak zaten.

(bkz: karun hazinesi)
  • gone with the sin  (17.04.15 08:50:08) 
yalnız şöyle bir durum var : Türkiyede çıkan sikkelerden doğu karadeniz,antakya ve trakya harici yerler dışında pek bir şey beklememek lazım,sikke'nin kondüsyonu,altın olması ve en önemlisi nadirliği çok önemLİ. sEN BULursun m.ö 50 yılına ait sikke ulan kaç bin yıl aMK diye havalara uçarsın piyasa değeri 40-50 Dolar anca olabilir.

>>>araştır : (bkz: tektekçilik) güzel bir hobi parası da fena değil,bulduğun 3-5 sikkeyi sürekli müzeye götürüp satıyorsun. çok nadir bulunan altın bir ey bulursan 600-700 lira verebiliyorlar(mış).

+El altından satma olayında ise tam bir çakallar sofrası türkiye,her yer muhbir ya da sivil jandarma ( evet köylere onlar bakıyor) kaynıyor,normal değeri 5 milyon dolar eden bir malı yurt dışınA çıkarmaya çalışacağına,muhbire denk gelme riskini alacağına,yurt dışında bu işin mafyasının kafana sıkıp gitmesi riskini alacağına 250 bin liraya falan devlete vermek bence daha mantıklı.

+devlet %30 falan verir deseler de büyük hazinelerde falan asla hakkını alamazsın diyorlar,10 milyon dolarlık mala 250 bin lira anca verip onu da 3-5 yıl ödenek çıkmadı bakanlıktan falan diye oyaladıkları bir kişiyle yüzyüze konuştum.

kısacası bizim ülke resmen tarihi zenginliklerimizi ortaya çıkarmayın diyor.

bana göre şehir efsanesi>>> 1.dünya savaşından sonra gizli anlaşmalar yapılmış,ermeniler ve rumların bıraktıkları,tarihi mirasları yalan olmasın diye bu kadar uğraştırıyor devlet diyenler de var. Yoksa her yerimiz kaya mezarı,lahit, mağara şehiri türkiyede.

Tarihi yeniden yazacak kadar eser var bizde.
  • bialo czerwoni  (17.04.15 13:08:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.