[]

insanlığa olan inancım bitti

Ya beyler ucağı keşfetmiş bir medeniyet 2015te halen nasıl uçan arabayi kesfedemedi? Bunu düşünmekten delirmek üzereyim amk.

Fikriniz nedir?


 
Neden üretemediler diye düşünmektese üretmek için harcasan vaktini, senin gibi düşünen insanlar, sana, 'helal olsun lan adama, biz düşünürken uğraşmış didinmiş yapmış' derler.
Değil mi?

  • Rumble in the Jungle  (16.04.15 21:55:50) 
@Rumble birader evde pisirmeye makarna yok


  • aradaki uzaklik  (16.04.15 22:00:56) 
Ticari değil henüz çünkü.


  • solfej  (16.04.15 22:01:09) 
uçan arabalardan önce ışınlanma bulanacak sanırım. ki daha iyi olurdu.


  • empat  (16.04.15 22:12:19) 
uçan araba falan yok. sanki yapsak alacaksınız. dağılın serseriler.


  • kargn  (16.04.15 22:26:43) 
Ulan denizi, suyu bile ticarete döktüler. Deniz kenarında villalardan adam gibi deniz kenarında dolaşanıycaz yakında. Az buçuk deniz gören evi dünya paraya satıyorlar. Bırak kardeşim havaya karışmasınlar. Yoksa vay halimize.


  • unsuz bir turk dusunuru  (16.04.15 22:39:00) 
Her sene başında " yıl oldu 20xx uçan arabalar nerde o.ç'ları" diye geyik yapabilelim diye tabii ki.


  • hala mi ceren yahu  (16.04.15 22:43:39) 
yahu helikopter dediğin arabanın uçanı zaten.
araba nedir azami taşıyabileceğin insan sayısının çok fazla olmadığı karada giden araç. bunun havada gideni helikopter. illa hem karada gitsin hem havada diyorsan onu bilemiycem de uçan araban olduktan sonra karada ne işin var diye de düşünürüm..

  • zenciamacalismiyor  (16.04.15 22:49:40) 
"Ucan araba kesfedilemedi" diye bir sey yok. "Ucan araba neden yapilsin?" sorusuna gecerli bir cevap var mi ona bakmak lazim once. Yeni urunler gelistirilir, prototipi yapilir, daha sonra seri uretime gecer ama bu sade bir sey icat etmis olmak amaciyla yapilmaz. Ticaretini yapmak icin gelistirilir yeni urunler, biz tv'de gorup "vay be, teknolojiye bak" diyelim degil. Seri uretime gectiyse ticari bir urun olmustur artik. Genelde ticari bir urun olmaycak seyler uzerine calisilmaz. Arastirmaci bilim insanlari, muhendisler, servet sahibi insanlar degil, odenek alarak bir seyler uzerinde calisma imkani bulabiliyorlar. Kim, hangi kurum neden hicbir getiri saglamayacak ya da maceraya girmeye degecek kadar getiri saglamayacak bir proje icin kaynak saglasin, paralari doksun ki?

Ucan araba icin de ayni sey gecerli, ucan araba uretilmiyor demek, ucan arabayi uretecek teknolojiye erisemedik degil. Yeni bir teknolojiyi uretip seri uretime gecip piyasa surmek ha deyince olacak bir sey degil. Bunun kabul edilbilir bir maliyette olmasi, alip kullanmasi mantikli bir sey olmasi, maliyeti ile sagladigi fayda arasinda bir denge olmasi lazim. Ornegin kendi kendine vucuduna giyilip kendi kendine dugmelerini ilikleyen bir gomlege 25.000 dolar kac kisi verirdi eger icat edilmis olsaydi? Bugun bir ucan araba icat etsen kime satabilirsin, satsan alacak kisi hangi trafikte yasal olarak kullanacak, kimden ruhsat alacak? Onundeki onlarca engelden sadece 1 tanesi bunun halihazirda bir proseduru olmamasi en basitinden. Eger ucan araba uretmek cok dusuk maliyetli olsaydi, ayni zamanda cok kullanisli ve insanlarin cok ihtiyac duyacagi, cok fayda saglayacagi bir sey olsaydi belkide yuksek performansli ucan arabalar coktan uretilmis, produrleri uzerinde calisilmis ve yasal zemini, trafik kurallari vs. hazirlanmis, ilgili kurumlar kurulmus ve ucan arabalar vizir vizir dolasiyor olacakti. Tabi bunlar ornek, umarim anlatabilmisimdir demek istedigimi.

Ayrica son olarak ucan araba coktan yapildi. Ama hicbir zaman seri uretime gecmedi.
  • stavro  (16.04.15 23:18:40 ~ 23:20:01) 
abi onu bunu boşver, saç olayını nasıl çözemezler ya? koskoca koyunu klonladılar saçı klonlayamıyolar. kol-bacak naklediyolar saç edemiyolar. çok acayip bişey ya.


  • icim urperiyor  (16.04.15 23:22:33) 
gerek olmadığı için keşfedilmedi bence.


  • evandro roncatto  (16.04.15 23:26:42) 
normal yolda giden arabayı adam gibi kullandık da uçan arabayı kullanmak mı kaldı?

modifiye şahin yapıp aklınca "yan yan giden" tipler var olm bu memlekette, uçan arabanın amk. daha bunun rusyası var, afrikası var, var oğlu var.

yaptıkları çok bile bence.
  • eksi sozluk e bir daha geldim  (17.04.15 05:22:43) 
yapıldı ancak seri üretime geçmedi, çünkü ekonomik değil, güvenli değil. insanlar daha daha trafikte sadece ileri geri, sağa sola giden araçları kullanamıyor, bir de buna aşağı yukarı eklenirse neler olur sen düşün.

en.wikipedia.org
bit.ly (Feasibility and challenges bölümünü de oku)
  • inheritance  (17.04.15 09:24:33 ~ 09:25:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.