[]

[bel ağrisi] bel fıtığı mıyım? (capsli)

agirlik kaldiririm (vg), gecen sene deadlift (105 kg) yaparken bir ağrı olmuştu sırtımda, sene başında (eylül 2014) yine deadlift yaparken fazla zorladım ve o zamandan beri bir ağrı oluştu alt arka sırtımda. yine de deadlift (90 kg) ve squat (90kg) yapmaya devam ediyorum. deadlift arada bir ağrıyı tetikliyor.

1 ay kadar once planking diyebilecegimiz bir pozisyonda gergin bir şekilde yüz üstü geriniyorken koltukta aynı bölgeye korkunç bir ağrı girdi, belim tutuldu, resmen kaldım o pozisyonda, resmen ağlayacaktım felç oldum sandım, kımıldayamadım. kendimi zar zor düzelttirip koltuga oturtturdum ve deli gibi bir migde bulantisi oldu, bayilacak gibi hissettim.

az once yatakta yine planking pozisyonunda bir saniyelik gerilirken ayni bolgeye yine agri girdi ve yine mide bulantisi izledi ama hali hazirda yatik pozisyonda oldugumda cok sukur oyle durdum biraz. sonra ayaga kalkip hafifce yurudum, tabi ki agriyla.

simdi bu agri neyin nesi olabilir?

bel fitigi ile iligli seyler okudum, yuzustu yatip ayagimi kalcamdan yukari duz sekilde kaldirinca herhangi bir agri hissetmiyorum. ayaklarim falan da uyusmuyor, belimde ya da herhangi bir yerimde disari dogru cikinti da yok. siyatik hareketlerine baktim, onlar da uymuyor.

neye isaret olabilir? alt sirtimin icine sictigim garanti ama ne? bundan sonra squat ve deadlift yapamayacak miyim?

agri yeri: bel cukurunun hemen bitişi ile çataldan 4-5 cm üstte, arasında kalan yer

 
turkiye'de yasamiyorum, tr'ye gelince baktiricam bu sefer. burada fitiksin deseler ne olacak, 10 sene sonra ameliyat mi olayim.

derman aramiyorum, ayni sikintilari yasamis birileri var midir diye kolacan ediyorum.
  • no christ requires  (16.04.15 15:23:04 ~ 15:23:29) 
Hamstring, glute vs. gergin olabilir. Seninki fıtık değil de, kas spazmı gibi. Spor sonrası 30'ar saniyelik en az statik esneme yaptır arkada kalan kaslara. Adductorları da aç biraz.

Mineral eksikliği de olabilir. Maden suyu ve muz spor sonrası iyi gelebilir.
  • arnold schwarzeneger  (16.04.15 16:12:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.