[]

İşten Çıkrtılma ve Sosyal Haklar Nelerdir ?

Selam Duyuru,
Yakın bir arkadaşım 01.05.2014 te işe başlamış ve 11 aydır sigortalı olarak çalıştırılmaktadır. İş yeri bu kişiye yarın işte son günün demesi durumunda hakları nelerdir ? Son dönemde tazminat yasaları falan değişti gibi hatırlıyorum. neler oldu ?

iş yeri ihbar süresi vermedi diye bu kişinin tazminat hakkı var mı ?
Bunun yanı sıra 11 ay çalıştığı için herhangi bir hakkı bulunuyor mu ?

Bir çalışan bu şekilde rahatça işten çıkartılabilir mi ? cevap elbette evet ama hakları nelerdir nasıl süründürür ?

 
ihbar tazminatı alır. sonra işe geri alım davası açar ve kazanır. (yüz kızartıcı suç vs yoksa tabi)

11 ay için kıdem tazminatı alamıyor diye biliyorum ancak düzenli primi varsa (600 gün dü sanırım) işsizlik maaşı alır.

edit: aşağı yukarı böyle bişi, detayları bilen arkadaşlar yazacaktır.
  • kobretti  (16.04.15 11:45:28 ~ 11:45:50) 
kesinlikle, çıkarıldığı halde tüm haklarımı aldım vb gibi bir taahhütname kesinlikle imzalamasın.


  • kobretti  (16.04.15 12:05:52) 
işe dönüş davası için şirkette en az 30 kişinin çalışması lazım ayrıca geçerli bir sebebe dayandırırsa işe dönüş de olmaz. Ancak performans düşüklüğü...vb sebepler için önceden yazılı uyarı yapılmış olması ve nesnel bir şekilde performansının ölçülüyor olması lazım.


  • nuka cola  (16.04.15 13:49:41) 
12 ayını doldurmadığı için kıdem tazminatı alamaz. 12 aydan evvel yıllık izine de hak kazanamayacağı için kullanılmamış yıllık izin ücreti de alamaz.

4 haftalık ücreti tutarında ihbar tazminatına hak kazanır.

Eğer işten çıkarılması için geçerli bir sebep yoksa, belirsiz süreli iş sözleşmesiyle çalışıyorsa ve şirketi 30'dan fazla işçi çalıştırıyorsa 1 ay içinde işe iade davası açabilir. Şu başlığı iyice okusun: eksisozluk.com
  • catsnbunnies  (16.04.15 13:55:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.