[]

Biraz Acil - Ben SGK'ya ödeme yapmalı mıyım?

Capsli, önce fotoya bakın lütfen.

şubat 28'den, mayıs 31 son ödeme tarihine kadar 450 lira borcum gözüküyor. okey. ama ben part time işe girdim. yarı zamanlı sigortası olacakmış. pazartesi başlıcam. e ne olacak? bu rakam düşecek mi? hepsini ödemeyeyim mi? napayım?

teşekkürler.

aciliyeti de, şimdi bankaya gidiyorum.

 
eyyy brad pitt :) bosver ne odeyeceksin. hizmet almadigin seyin ucreti neden odenir? yani bir amaca da hizmet etmiyor, dese ki gss ayni zamanda bes'tir (bireysel emeklilik sistemi). odediginiz zaman atiyorum 20 sene sonra emekli olacaksiniz tamam ama her ay geliri olmayan birinden 144 tl neden istenir?

basimdan gecen bir olay ile taclandirayim da anlayin.

2012 den 2014'un sonuna kadar en ustten borc yazmislar. (2014'te sgk ya gectim artik dayanamadim vs baska sebepler) 2014'un eylul ayinda kan testi yaptirdik (dvt diyelim), sgk felan yok. (marmara egitim arastirmada geciyor bu olay) kimlik numarasi ile giris yaptilar ama borc cikartmadilar. sevindik (enayiyim evet.) gel zaman git zaman 2014'un sonlarina dogru gida zehirlenmesi ile ayni hastanenin yolunu tuttuk, gece 01.00 sulari. giris yapan eleman ne dese begenirsiniz? hastaneye 1000 tl borcum varmis. bu yapilan kan testlerinin ucretiymis. ve bu borc pesimi birakmazmis (hani gss li idik ... evlatlari ) neyse odedik tabiki.

o yuzden gss felan hikaye. hala 5000 tl borcum duruyor. hepinizin dusundugu cumleyi bende soyluyorum icimden. (odeyeni .. )

dipnot: (ayni testler icin ayni parayi ozel bir kurumda (ve ozel kan testleri dahil - marmarada yaptirmadiklarim da var) ayni ucreti odedim ve devlet-ozel arasinda lira fark oynamiyor)
  • hik mik  (16.04.15 10:06:34 ~ 10:08:26) 
bu borçlar çalışmadığınız ayların borçları mı? o zaman şimdi işe girip girmemeniz bir şey değiştirmez.


  • cemiyetin unlu simasi  (16.04.15 11:23:22) 
Part time sigortalı olmak genel sağlık sigortasından kurtulmaya yetmiyor.

Detaylı bilgi: www.resulkurt.com

Ayrıca bu geçmiş dönem borcu, sen işe daha girmedin ki? İşe girince geçmiş dönem borcun silinmiyor.
  • osurdum  (16.04.15 11:28:26 ~ 11:29:26) 
çalışmadığı günleri puantaj seçerse 30 güne tamamlamak zorunda kalmaz. gss de ödemez.


  • cemiyetin unlu simasi  (16.04.15 11:32:20 ~ 11:32:42) 
teşekkür ederim arkadaşlar.


  • brad pitt  (16.04.15 12:35:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.