[]

HSBC'den gelen mesaj ve Kart Aidatlarını geri almak

selamlar,

HSBC ilk ve en eski çalıştığım bankam. ama son zamanlarda (birkaç yıldır) neredeyse hiç kullanmadım kredi kartlarını. bana bir mesaj atmışlar evelki gün (14 Nisan'da). he diyip geçmiştim de şimdi aklıma sorular takıldı. yazdıkları aynen şöyle:

"Sn. loveinaflipbook, Kredi Kartınızı bir yıldan uzun süredir kullanmayı tercih etmediğinizi görüyoruz. Kartınızla 15 Nisan'a kadar yapacağınız ilk işleminizde 40TL nakit puan hediye! Herhangi bir kullanım yapmamanız durumunda kartınız 21 Nisan 2015 itibarıyla kullanıma kapatılacaktır."

şimdi sorularım şöyle:

1) ben bu kartın aidatlarını müsait bir zamanımda geri almayı planlıyordum. ama kartı kapatırlarsa mümkün olmaz mı bu?

2) kart aidatlarını sorunsuz alabilenler var mı aranızda? şu işlemleri düzgün anlatan bir yere yönlendirseniz ya beni? ya da Bilal'e anlatır gibi birileri anlatsa ya?

3) en çabuk ve en kolay nasıl yapayım da alayım ben bu tüm kartlarımın aidatlarını? aracı şirket kullanmak istemiyorum, adam düdüklüyorlar bence onlar. kendim yapabilecek vaktim de çok çok az. tavsiyelere açığım.


şimdiden teşekkürler!

 
1- kart kapansa dahi paranı geri alabilirsin sanıyorum, sonuçta senden haksız tahsil edilen bir tutar var ortada. kartın kapatılıp kapatılmaması sonucu değiştirmiyor.

2- ben 3-4 sene önce aldım, o zaman bankaya dilekçe gönderiyordun, olumsuz olursa kaymakamlığa (hakem heyeti) gidip şikayet ediyordun. şimdi yapman gereken bankadan ödediğin tutarlara dair dekont alıp veya ödediğin kart aidatı veya hesap işletim ücretlerinin tam tarihini öğrenip direkt hakem heyetine gidip dilekçe yazıyorsun, birkaç ay içinde paranı yatırıyorlar. (sen sadece tarihleri öğrenip kaymakamlığa git, onlar sana dilekçe verecek onu doldurursun)

3- aracı şirkete gerek yok, 2. maddedeki adımları yapman yeterli.
  • tolga asp  (16.04.15 09:45:30 ~ 09:46:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.