[]

com.tr alan adı kaydı sorunu?

iyi tatiller arkadaşlar;

Çalıştığım hosting firmasından com.tr alan adı kaydettirmek istedim; ancak arkadaşlar illa ki ticari sicil kaydı ya da oda kaydı istiyorlar. Ezelden beri meslek odalarına kıl olduğum için kaydolmadım, bu saatten sonra da kaydolmayı düşünmüyorum.

Adamlar da illa ki "ticari sicil kaydı ya da oda kaydı olacak, yoksa alamayız com.tr'yi" deyip duruyorlar.

Şöyle bakıyorum, kimileri bakkaldan ekmek alır gibi godaddy.com.tr ya da ebay.com.tr'yi bile almışlar. Öyle absürt alan adları var ki, şirket oldukları bile muamma.

Bu şartlar sadece bize mi işliyor? Com.tr'yi almanın başka yolu yok mu? Vergi levhamı kimin kıçına çakayım?

 
Marka tesciliniz ya da en azından tescil başvurunuz varsa da alabilirsiniz com.tr alan adlarını.


  • vejeteryan vampir  (31.08.09 11:43:12) 
herkese işliyor.

www.nic.tr

"Marka Tescil Belgesi" ya da "Marka Başvuru Belgesi" de oluyor. direk nic.tr den alın derim com.tr uzantılı alan adlarını. herhangi bir aracıya gerek yok.
  • emrag  (31.08.09 12:17:05) 
kimliğiniz veya tc kimlik no'nuz ile adsoyad.com.tr alabilirsiniz.


  • vital  (31.08.09 12:45:14) 
evet herkese işliyor bu belgeler fakat şöyle de bi durum var; eğer alan adını aktifleştirdikten sonra belgeleri belirtilen süre içerisinde göndermezseniz, alan adınız önce askıya alınıyor sonra da siliniyor sanırım. şimdi sistem nasıl işliyor, tam olarak emin değilim ama bi ara facebook.com.tr de bu şekilde alınıp, insanlar kandırılmıştı. -çok kısa bir sürede- diğer bahsettiğiniz absürt alan adları da bu şekilde eksik belgeyle aktifleştirilmiştir büyük ihtimalle. yine de en doğrusu nic.tr'ye sormak tabii. bilemedim şimdi.


  • killer  (31.08.09 23:04:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.