[]

bu başlıkta kitap yazıyoruz

hehe. yok öyle değil. ya bi sürü şey biliyor ve düşünüyorum. daha doğrusu öğrendiklerimi güzel yerlere bağlayıp fikirler üretiyorum, yani üretilmiş işlere bakınca benimkiler hayli hayli okunasıymış gibi geliyo. hehe. fakat sorun şurda ki, yazamıyorum. konuşurken, hatta neredeyse goygoy sohbetlerde veya birini bir şeye ikna edicekken bu fikirleri çogzel anlatıyorum, sunum, ders vb. ortamlarda da. bu yüzden konuştuğum yakın çevrem evet bi şeyler bildiğimin ayırdında ama yazıp yayınlamadığım için miniş çevreyle sınırlı kalıyo anlatmak istediklerim. yazamıyorum derken de ciddiyim. yani oturup word dosyasına bakarken, ay nası anlatsam, o tabula rasaya bakıp kafamdakileri dökmek çok zor bi şey. gerçekten yazasım var artık, kafamda bitakım taslaklar da var ama çok hızlı işliyolar. napsam da yazsam ya?

ses kayıt cihazı alıp konuşup sonra onun dökümünü yapmayı düşündüm. denemedim ama öyle bi şey yapsam bu sefer de heyecanlanır konuşamam kesin saldfkşjsadf.

bu duyuruyu bi süre tutucam, çok işe yarar bi öneri alamazsam da çok samimi içimi döktüğüm için sonra silerim. yazamıyorum yhea.

 
  • freebird5406_2  (16.04.15 01:49:06) 
ya soru biraz garip gelebilir ama okuyor musun peki?


  • gkhT  (16.04.15 01:50:05 ~ 01:52:03) 
"dostum siz şemsiye yapın, hep şemsiye yapın, sadece şemsiye yapın." demeye gelmiştim, çünkü böyle şikayette bulunanlar gözlemlerime göre gerçekten yazamayan insanlar oluyor ama sonlara doğru samimiyetini hissettim ve böyle kestirip atmayayım dedim. ingilizce biliyorsan kaynak göndereceğim. bilmiyorsan da bazı taslaklar üzerinden egzersizler yapman gerekecek. kurgu oluşturma, karakter oluşturma, kendin için bir üslüp-biçim oluşturma... gibi. bir de, özellikle türkçe'nin kullanımını zorlayan, yeni baştan türkçe öğreten (ahmet hamdi tanpınar, hasan ali toptaş) gibi yazarlar, hikaye yazmak motivasyonunu yaratan (barış bıçakçı gibi) yazarlar okuman şart. dil biliyorsan yine, kelimelerin hikayesine ve gerçekten anlamlarına nüfuz etmeye bak. ufkunu açar. bir de temel trajediler, kahramanın yolculuğu üzerine bak. az çok klasik dramatürjiyi öğren, elinde ne olacağını, ne yapabileceğini bilirsin. gerisi senin potansiyeline kalmış.


  • kaufman  (16.04.15 02:00:25) 
hiperaktivite, dikkat dağınıklığı, uzun vadeli düşünememe, öz disiplin eksikliği ve hepsinin ortak paydası üşengeçlik. bu 5 şeyle bi alakan varsa ondan olabilir.

eğer yukarıdakilerle alakası varsa benim gözlemim:
insanlar konuşurken ya da sunuma hazırlanırken bunları yapmak zorunda olduğun için konsantre olabiliyosun ve üşenmiyorsun. ama iş yapmak zorunda olmadığın bir şeye, maruz kalmadığın bir şeye gelince kendini yeteri kadar zorlayamıyosun.
yukarıdakilerle alakası yoksa yazmak üzerine okumanı tavsiye ederim. üstteki charlie kaufman'ın da dediği gibi önce taslak ve outline daha sonra 3-4 taslak daha sonra taslakların revizyonu şeklinde gidebilirsin.
  • hamitt  (16.04.15 02:42:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.