[]

üniversite okuyup ingilizce bilmemek

bu bana çok garip geliyor, milletin ömrü okul okumakla geçiyor, ki bunun her aşamasında ingilizce var, ama gel gör ki vatandaş hala temel seviyede.

bir de ingilizce hazırlıklar okumasınarağme bu durumda olanlar var, o daha bir garip.

şimdi yetenek vs desek, ileri seviye öğrenemeyebilir bir insan ama, orta ya da bunun bir tık üstü olmalı sanki artık ha ?


size de böyle garip geliyor mu ?

 
Gelmiyor zira her okulun her bolumu ingilizce degil ya da adam meslek hayati boyunca ingilizce gereksinim duymayacagini dusunuyor ve kendini ilerletmiyor.

Evet, en basiti genel kultur icin belirli seviyede ingilizce öğrenmek gerek belki ama cok gereksinim duymuyorsa neden ogrenmedin demem acikcasi.kendi tercihi.
  • fraise  (16.04.15 01:06:14) 
ingilizce hazırlık ne demek, öğretmenler bile bilmiyor ki ingilizce bir de öğreticekler ? ama şunu farkettim akdeniz ülkelerinin gevşek insanları yabancı dil konusunda kötü. italyanlar, ispanyollar, türkler ... türkiye'de kaç kişi yurt dışına çıkıyor ya da ingilizcenin eksikliğini hissediyor?


  • VickVickyVale  (16.04.15 01:06:33 ~ 01:07:37) 
ingilizce ilk okul, orta okul ve lise hayatım boyunca doğru düzgün ingilizce bilmeyen ama harike bildiğini iddia eden ve harike öğrettiğini savunan insalarla geçti.
bir ne zaman bu öğretmeler konuşsa çabalamıuorsunuz, isteğiniz yok, yeteneğiniz yok diye diye hevesim kırıldı.
üniversite de hazırlık okumak zorunda kaldım ve şu an b1 belki zorlarsak b2 seviyesinde ingilizcem var diyebilirim. (derslerime genelde native hocalar girdi bunun çok büyük katkısı var, hatta tek etmen diyebilirim)
türk hocalarla öğrenilmiyor dil. açıkçası bana hiç garip gelmiyor, ingilizce bilmeyen ingilizce öğretmeni gördü bu gözler, öğrencisi bilmemiş çok mu?
  • kuzey li  (16.04.15 01:07:38) 
ben bilmiyorum ve 4.sınıftan lise sona kadar tahtaya hep aynı şeyler yazıldı.S+V+O vb.Ben nasıl öğreneyim abi şimdi ingilizceyi?:D


  • tosunpasa  (16.04.15 01:21:45) 
Türk hocalarla öğrenilemeyen ingilizceden mi bahsediyoruz?
İlk orta ve lise de gördüğün tense lerden ve if clause type 0 ve belki zorlarsak type 1 den ileri gitmeyen her sınıfta aynı şeyleri tekrarlayan ingilizce öğretmenleri ile öğrenilmeyen dimi bahsedilen ingilizce?

İngilizce öğretmenlerimiz başlı başına yeteri kadar iyi ve donanımlı değil iken daha bacak kadar boy ile ingilizceye hakim olmamızı beklerken " yeteri kadar istemiyorsunuz çalışmıyorsunuz " diyen bi öğretim sistemine sahipler.

Üniversiteler (!) Vasat kere vasat! En azindan kendi okulum için diyorum. Muafiyet sınavına girmedim diye seviye belirleme sınavımı iptal ettiler halbuki sınav parasini da yatırmıştım ve ben zorla bildiğin abc den başlayan seviyenin rastgele bi şubesine atıldım. Bildiğin lise 1 tekrarı oldu!!!

Bu gibi sebepler başta insanı herhangi bir dilden soğutur.

Onun haricinde pratik yapacak herhangi bi insanı bulmak daha zor. Kafadan aksan yok bilgi zaten yok kime gitsen diziden üç beş replik ve aksan kapmış gelmiş konuşuyorum ayağı.


Her neyse çok uzattım okuldaki eğitimle öğrenilmemesinin sebebi yabancı dil öğretmenleri ve onlara dayatılan sistemdir. Bu sistem bildiğin boşluk doldurma soruları gibi sıfır pratik içeren saçma sapan bi eğitim paketi.!



Ha yetenek vardır bunlara rağmen Advanced konuşur tebrik ederim ama bi arkadaşım var 7 8 yıl da anca Advanced seviyeye geldi bi de beni ezmeye çalışıyor. Komedi gibi. Sadece diziler ve şarkılarla yapmıştı aman ufak detay.
  • indescribable  (16.04.15 01:23:41) 
8 sene ingilizce dersi görüp, yine de gram bilmemek. Eğer hevesin yoksa öğrenmen imkansıza yakın.


  • cetoxim  (16.04.15 01:30:09) 
Eğer, belirli bir liseye/üniversiteye başlarken İngilizce bilgisi seviyesi aynı olan (başlangıç seviyesi diyelim) öğrencilerden çoğunun İngilizce bilgisi seviyesi o lisede/üniversitede aldığı İngilizce eğitim sayesinde acayip iyileşirken bazılarınınki aynı seviyede (başlangıç seviyesinde) kalıyorsa o zaman garip geliyor bana da.

Böyle bir durum söz konusu değilse o zaman kişiyi garipsemiyorum. O zaman okulu garipsiyorum doğru düzgün dil öğretmediği için.

Ha ama İngilizce'yi değil de başka bir dili sular seller gibi konuşuyordur belki de İngilizce'yi iyi bilmiyor diye garipsediğimiz kişiler.
  • whimsical  (16.04.15 01:48:14) 
ulkemiz ogrencilerinin %99'unun muzdarip oldugu durum. 98 yazmistim, dusuk olduguna karar verip degistirdim.


  • hot potato  (16.04.15 01:58:50) 
ozel bi anadolu lisesinde okudum, lisede ingilizce hocamdan daha iyi ingilizce biliyodum, sınav kağıdıma düşük not vermişti. kağıdıma baktım, neresi yanlış göster amk dedim. "bu benim senden istedigim cevap degil cnm" dedi. lan at kafasi, matematik problemi mi cozuyoruz ki her seyin bi cevabı olsun? dil bu dil. neyse "he tamam" deyip gectim. bu adamlardan ne ogrenicen ki?


  • littlejack  (16.04.15 09:04:10) 
Dostum üniversite okuyup Türkçe bilmeyenlerimiz varken bence çok da garipsenmemeli bu konu :)


  • totalstation  (16.04.15 09:16:38) 
evet garip geliyor. burada da yine öğretmenlere bok atılmış. eğitim sistemimizin genel olarak çok kötü olduğunun farkındayım, bu düşünceye katılıyorum. genel olarak öğretmenlerimiz kalitesiz, ona da eyvallah.

ben tekirdağ'ın bir ilçesinde, anadolu lisesinde okudum. normal bir lise yani işte ilçenin anadolu liseleri olur ya onlardan. sanırım okuldaki tüm ingilizce öğretmenleri dersimize girdi çünkü yabancı dil bölümündeydim. haftada toplam nerdeyse 30 saat geçiriyorduk. diğer bölümlerdeki arkadaşlar ödev mödev olunca bize soruyordu, hangi konular işlenmiş hoca ne anlatmış ne yapılmış vs. görüyorduk yani. hem öğretmenlerle, hem diğer bölümlerdeki kişilerle yakın ilişki halindeydik.

ve rahatlıkla söyleyebilirim ki anadolu lisesinde sayısal öğrencileri bile "ingilizce biliyorum" demeye yetecek kadar ingilizce öğreniyor. ama ilgilenmiyorlar. istemiyorlar. külfet olarak görüyorlar. onlara da kızamazsın gerçi, adamlara sabahtan akşama kadar fizik-matematik çözün diyorlar, sınavda ondan sorumlu çünkü. oturup ingilizce dersini dinlemiyor ya da ingilizce cümle kurmak için uğraşmıyor. önceliği o değil. ingilizcenin ona bir şey kazandıracağını düşünmüyor.

o açıdan yani kimse "öğrenilmiyor pfff çok kötü" demesin. öğrenen öğreniyor. dediğim gibi eğitim sisteminin saçmalığı dolayısıyla fizik çözmeniz daha faydalı olabiliyor, ingilizce öğrenmek için ekstra çaba sarf etmeniz gerekebiliyor ama öğretmenler size yetecek ingilizceyi öğretiyor abi lisede. kimse şaapmasın.

ben hayatımda ne yurtdışına çıktım ne de kursa gittim. filmin, dizinin, şarkının %80-90'ını anlarım, çok akıcı olmasa da her istediğimi söyleyebilecek kadar konuşabiliyorum. sayısal öğrencisinden bunu beklemem çünkü ben 35 saat görüyorum adam 5 saat görüyor. ama o 5 saatte anlatılan konuları biliyorum. onları dinlesen, çalışsan ingilizce bilirsin. advanced olmaz belki ama ingilizce bilirsin yani.

o yüzden geçiniz bu öğretmenler çok rererö muhabbetini. ha kişisel bir sorununuz olmuştur hocayla, gerçekten çok kötüdür ya da ruh hastasıdır sizi soğutmuştur öğrenememişsinizdir eyvallah. ama genellemeyin.
  • der meister  (16.04.15 09:31:10) 
Net Limit'i de unutmamak gerekir.

Bir öğrenci doktora tezine başlık olarak "Net Limit" yazmıştır. Kurul öğrenciyi başlığı Türkçe yazmakla suçlamıştır. Böyle garip bir ülkede yaşıyoruz :)
  • elitist  (16.04.15 10:54:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.