[]

kalabalık yerlerde bomba patlayacakmış hissiyatı

şu aralar özellikle istiklal'e türlü sebeplerden çok çıkar oldum ki geçen pazar günü ne zamandır görmediğim bir kalabalık vardı cadde boyunca. bir de o pazar öğlen ışid metropollerde bomba patlatabilir haberini okumuştum ki kalabalık içinde yürürken başka hiçbir şey düşünmeyip sadece adımlarımı hızlandırdım ve oradan ayrılmaya baktım. bu süre içinde öyle anlar oldu ki patlama çok yakınımda olacakmış gibi nefesimi tuttum, yumruklarımı sıktım. şimdi ezelden beri takıntılı bir insan olup bu takıntılarımla yaşamayı becerdim ancak şu aralar bu mesele iyice yormaya başladı kafamı da vücudumu da. beni o anda sakinleştirecek düşüncelere ihtiyacım var. uzman yardımı için zamanım ve param yok. teskin edici cümleler, daha önce hiç düşünemediğim paradigmalar vardır illa ki.

not: boy: 1.86 kilo: 81 yaş: 24 kafes dövüşü dahil her dövüşe varım. kavgalarınıza gelirim.
not2: ölümden sonra bilince inanmıyorum. bu yüzden hayatım çok değerli, vücudum baldan tatlı.

 
türkiye'de devlet ya da eski adıyla derin devlet -yeni adıyla paralel devlet- istemedikçe bu tarz bir olay yaşanmaz. bu saydıklarımın hiçbiri sivilleri hedef alacak büyük saldırılar yapmaz.

işid'in ise türkiye'de böyle bir eylem yapması imkansız. polis noktalarına yapılacak saldırılar dışında, sivilleri hedef alan saldırılara işid cesaret edemez. işid karşısına türkiye gibi bir ülkeyi almayı göze alamaz.

türkiye'de, bir çok ülkenin konsolosluğunun olduğu bir cadde olan istiklal caddesi'nde sivilleri hedef alan ve tahribat gücü yüksek bir saldırının olması ihtimali, süleyman demirel'in tekrar cumhurbaşkanı olma ihtimalinden daha düşüktür.

polis noktalarına en az 50 metre mesafede durduktan sonra dert edecek bir şey yok demektir. ki bu önlem de ihtimali çok düşük tutulan bir tedbir için.
  • m murphy  (16.04.15 00:54:12) 
@khiron,

karşısındakini yalamak için ne diyeceğini şaşırmış bir adamın sözleri onlar. "havlayan köpek ısırmaz" sözünün tam karşılığı.

hiçbir ülkenin istihbarat servisi, fazla sayıda sivilin öleceği bir komploya müsaade etmez. kaldı ki, rusya'dan ingiltere'ye bir çok konsolosluk binasının bulunduğu bir caddeden bahsediyoruz.

yakın geçmişte yaşanan ve sadece tek gecelik gündem yaratacak küçük saldırılar dışında bir saldırının istiklal caddesi'nde vuku bulması çok zor.
  • m murphy  (16.04.15 01:10:25) 
Amerikada 2 kule indi. İstanbul hsbc sinagoglar ankara ulus çarşıcı son dönem biraz farklı da olsa reyhanlı. Madrid metrosu londra boston moskova patlamaları. Var yani yok değil. Ama sen ordayken olma olasılığı ve senin o olayda ölme yaralanma olasılığın türkiyede belediye çukuruna düşme olasılığınla aşağı yukarı aynı.


  • intihar etsem de kendime gelsem  (16.04.15 01:35:49) 
arkadaş adam yalan da olsa bir iki bir şey söyleyin de içim rahatlasın diye başlık açtı. ama işte hepsi işinde birer uzman duyuru analistçileri durur mu yapıştıracaklar cevabı illa...


  • m murphy  (16.04.15 01:42:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.