[]

asgari ücret düşüyor, fikirleriniz nedir?

15 nisan 2013 1 dolar = 1,78 TL
14 nisan 2014 1 dolar = 2,12 TL
13 nisan 2015 1 dolar = 2,67 TL

2013 asgari ücret = 978 tl(brüt) = $ 550
2014 asgari ücret = 1071 tl (brüt= $ 505
2015 asgari ücret = 1201 tl(brüt) = $ 450

 
3.2 veya 3.0 mutlaka geçecek diyorlar sene sonuna kadar 3.5 bile olur deniyor. hissettirmeden geliyor. insanlar sanıyorki bir anda sabah kalktıklarında kriz olacak. oysa seneye bu zamanlar yaşam standartları yarı yarıya düşmüş olacak farkında değiller.

abd 2005 den beri tüm dünyaya dağıttığı paraları geri topluyor bankalardan olay çok basit. önlemini alan ülkeler önlemini alarak krize hazırlıklı ya biz?

beton'a tapar olduk betona. ihracat yapan esnaf dolarla kazanıyor ama dolar tüm dünyada pahalılanırken geçen sene sattıkları malın yarısını ancak satabilecekken zor biraz.

o yüzden türkiye ihracatçılar meclisinin son 3 ayda açıkladığı verilerde bunu doğruluyor. ihracat büyümesi durmuş - %15 olmuş.

yabancı bankalar bir bir türkiyeden ayrılıyor neden dersiniz?
(bkz: hsbc)
(bkz: citybank)

ben bu ekonomi yönetimi ve hükümete kabahat bulmuyorum. başkası gelse gene benzer şeyler olacaktı. fakat üstüne bu fakirlikle saraylar lüks yaşam süren siyasiler ve ayakkabı kutuları dayanılmaz bir toplum patlamasını beraberinde getirecek.

ben şimdiden seneye hazırlık yapmayı planlıyorum. en kodamanın bile huzuru bozulacak diye düşünüyorum.

edüt: sik soklu duyurulara seksen tane girdi yapılırken herkesi ilgilendiren bu duyuruyu kimsenin siklememeside zaten bulunduğumuz durumu ve toplumun kalitesini ortaya koyuyor ne diyelim hakkediyorlar.
  • fukka  (15.04.15 22:36:58 ~ 22:49:58) 
Normalization


  • fleshbloodmore  (16.04.15 06:45:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.