[]

bilgisayar için dört ekran ama nasıl?

dört tane full hd tv'yi bir ekran gibi kullanmak istiyorum. yani quad monitor stand falan yapıyo ya hani gamer arkadaşlar, o şekıl. ama benim oyunla falan işim yok, video/slideshow falan.

sorum ekran kartı/anakart ekseninde. şimdi benim elimde asus a88xm-a var. bunda dvi+hdmi+vga çıkışları var. bir tane de basit amd apu var, a4-4000 falan olabilir. buna ilave bir ekran kartı ekleyip dört monitör bağlantısı alabilir miyiz pratikte? olursa hangi ekran kartı olur?

olmazsa dört çıkış destekleyen bir ekran kartı var mı? tv'lerdeki girişleri biliyorsunuz işte, hdmi ve vga oluyor genelde. ya da ben dönüştürürüm dvi da olsa olur ama hiç displayport kullanmadım. 5-6 displayport'lu sapphire modelleri gördüm, fiyatları da çok uçuk değil yapacağım şey için fikrimce ama uygulamada bir sorun olur mu diye düşünmekten kendimi alamıyorum.

önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar.

 
Videowall lara bakın derim, belki daha makul fiyata malolabilir.


  • ofkeyle kalkanin yerine oturan yazar  (15.04.15 20:31:24) 
@ofkeyle kalkanin yerine oturan yazar
video wall gerçekten pahalıya geliyor sanki, ya da ben üstünkörü bakındığım için pek derinlere inemedim. yaygın bulunan birşey değil anladığım kadarıyla, dört tane ince çerçeveli led tv'den ahım şahım bir fark yok gibi göründü. yanlış anlamadıysam boyutu da daha küçük olacak hem. 40-42 inç tv kullansan 80-84 inç alan yapar, video wall'lar genelde 55 inç civarında görebildiğim kadarıyla. yoksa 55 inç ekranlardan 2*2 şeklinde falan mı oluyor onlar?

bir de fiyat meselesi var, dört tane tv 4000 desek, bilgisayar da 1000 tl tutsa rastladığım video wall'lardan daha ucuza geliyor sanki. bildiğiniz bir yer var mı bu video wall'ları değerlendirebileceğim?
  • gkhncnzdgn  (15.04.15 20:52:44 ~ 20:55:32) 
5-6 cıkıslılar tma da o dedıgın ıs ıcın cıkarıldı.

eyefinity
  • bryan fury  (15.04.15 22:37:55) 
@bryan fury teşekkürler. çoklu çıkışı olanlarda displayport kullanmak zorunda kalınacak anladığım kadarıyla. displayport girişi olmayan ekranlarda adaptörle çevirmek gerekir sanırım. verimli olur mu sizce? yoksa hem anakartın hem de ekran kartının çıkışlarını aynı anda kullanabilmek mümkün mü acaba, biliyor musunuz?


  • gkhncnzdgn  (17.04.15 12:02:37) 
hdmi 1.3 oncesınde max 1080p verebiliyrdu o nedenle eskiden sadece dp ile mumkundu ancak sonradan hdmi1.4 e gectiler. max 4k olması lazım. guncel durumda hdmi ile de olabilitesi var. dp kesin ama evet.

anakart+ekran kartı ile olacagını zannetmıyorum bırı dıgerını dısable edıyor goruntu uretırken.

ek; 3 ekrana kadar hdmi ile olaibliyormus, 4 ve ustu ıcın dp gerekiyor.
  • bryan fury  (17.04.15 17:22:07 ~ 17:56:56) 
hem dp hem hdmi digital calıstıgından, verım kaybı olmaz donustururken. dp->hdmi da pin sayısı fazla olanlar vardı, ses iletmek de mumkun bu tiplerle.


  • bryan fury  (17.04.15 17:23:40) 
support.amd.com

surda bıraz bılgı var sanırım. buna gore 3 ekranda hdmi iş goruyor falzası ıcın dp.
  • bryan fury  (17.04.15 17:50:56 ~ 17:57:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.