[]

para iadesi- hak/ hukuk bilen?

annem bi mont almış babamın ısrarıyla. evde de giydiğinde içine sinmeyince (ufak gelmiş) 1-1.5 saat içinde geri götürmüş.

dükkandaki adam iade yapamıyoruz demiş ama bi üst bedeni varsa getirtebilirim demiş. annem de tamam deyip aldıgı montu da bırakıp (karsılıgında da bi kagıt vermişler) eve gelmiş. sonra gitmiş bi üst bedeni getirdiniz mi diye.. yokmuş abla demişler.

dükkanda dursun bu satılırsa parayı iade ederiz demişler, ben de bunu duyunca sinirlendim. ama düşününce şimdi o dükkanın oldugu çevrede tüm dükkanlar aşağı yukarı iade yapmıyorlar. dükkan da zaten küçük esnafın tekinin öyle marka falan değiller. fiş falan yok... o parayı satılmadan alamayız bana kalsa tüketici mahkemesine bile gidilse bi sonuç çıkmaz.

bu işin oluru nasıl?

 
fiş yoksa yapacak bir şey yok


  • six packsiz  (15.04.15 16:26:48) 
çıkmaz keza yüz yüze yapılan sıcak satışlarda para iade/değişim yapma zorunluluğu yok. yani müşteri malı görmüş, beğenmiş ve ödemiş. herkes mutlu


  • mrvengeance  (15.04.15 16:29:14) 
fiş yoksa yapacak çok şey var. hatta sadece fiş üzerinden gitseniz dahi çok şey var.

deyin ki "bu ürünün fişini vermediğiniz için sizi şikayet ederim" bakın nasıl hallediyorlar.
  • dahili meddah  (15.04.15 16:29:17) 
dükkan sahibi yardımcı olmaya çalışmış. eğer "ayıplı mal" değilse iade almak zorunda değil. internetten yada telefonla almış olsanız "mesafeli satış" kapsamına girer ve iade edebilirsin. ama dükkandan aldığın malı iade edemezsin.


  • corneillus  (15.04.15 16:30:45) 
haklı olan dükkan sahibi


  • efrasiyab87  (15.04.15 16:47:53) 
aynen @corneillus'un dediği gibi. fiş vermedin şikayet ederim olayı da tamamen fırsatçılıktır. ayrıca kanıtlayamazsın maliyeye gitsen fiş vermediyse almasaydın kardeşim der. zaten adam satılırsa parasını veririm demiş biraz sabredin bence hocam.


  • six packsiz  (15.04.15 17:26:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.