[]

opera internet sitesi kaydedebilir mi?

selam web masterlar.

kullandığım browser opera. ellerinizden öper, dört-dörtlük. ama ben mükemmel olmasını istiyorum. ne bileyim öyle bir özelliği olsun ki onu kullanıp şu an açık olan internet sitesini operanın okuyabileceği bir formatta aynen kaydedeyim. yıllar sonra açıp okuyabileyim.

bunu yapabilir mi operam? yapamazsa kim yapabilir?

 
ya da teleport pro gibi proramla sitenın icerigini komple indireiblirsin. alt steler, reismler muzıkler v hersey dahil.


  • bryan fury  (31.08.09 02:48:37) 
"file> save as" yaparak sayfayı tam olarak kaydedemiyorsun. mesela bi sayfayı kaydettin, sonra internet bağlantını kestin, tarayıcının cache'ini falan her bi şeysini temizledin, sonra kaydettiğin sayfayı açtığında sayfayı kaydettiğin gibi bulamıyorsun. ama senin için sadece yazılar önemliyse sorun yok, yazılar duruyor.

internet explorer'ın kaydedebildiği ve açabildiği mht diye bi format var. mht olarak kaydedince tıpkısının aynısı olarak kaydedebiliyosun. mht olarak kaydetmenin başka bi güzelliği de; tek bir mht dosyası oluşturması. yani html olarak kaydederkenki gibi html dosyasının yanında bir klasör oluşturmuyor.

firefox'a mht özelliği katmanın yolu da unmht eklentisinden geçiyor.
addons.mozilla.org
  • edge_nabby  (31.08.09 03:47:00) 
başka bi seçenek de; bütün sayfayı resim olarak kaydetmek olabilir, png formatında kaydediniz ki kayıp olmasın. firefox'ta bunu yapan şöle eklentiler var:
(bkz: Pearl Crescent Page Saver Basic) - addons.mozilla.org
(bkz: FireShot) - addons.mozilla.org
(bkz: Abduction!) - addons.mozilla.org
(bkz: Screengrab) - addons.mozilla.org

ben hepsini denedim, Pearl Crescent'te karar kıldım. ama fireshot'ın da fantastik özellikleri var.
  • edge_nabby  (31.08.09 03:56:36) 
duyuruda sekmeleri açamıyor ama bu şekilde


  • mozart  (02.09.09 13:06:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.