[]

turkiye'de intermediate ve ustu italyanca bilen

kac kisi vardir tahmini?




 
300 bin


  • fransizkalanadam  (15.04.15 14:31:56) 
komiklik olsun diye cevap vermezseniz sevinirim


  • cedex  (15.04.15 14:35:09) 
10-15 bin arası benim tahminim


  • bcdhms  (15.04.15 14:44:23) 
intermediate italyanca biliyordum ama unuttum resmen. 2 yıl emek verdim, sonra kullanmayınca gitti. belki biraz çalışsam yine toparlarım ama yine unuturum diye uğraşmak istemiyorum. italyanca bir şeyler dinlersem ya da film izlersem bir kaç kelimeyi yakalayıp anlayınca mutlu oluyorum. o kadar.
çok fazla kişinin bildiğini sanmıyorum. çünkü öğrenmesi gerçekten zor bir dil. ingilizce bilen on kişi varsa italyanca bilen bir kişi vardır bence.

  • şubatsonrası  (15.04.15 14:48:05) 
italyan dili ve edebiyatı okuyorum. bildiğim kadarıyla bu bölüm sadece bizim okulda (iü) ve de ankara üniversitesi'nde var. ve anca 2. sınıftaki öğrenciler hatta bazı bazı 3'tekiler anca intermediate seviyesinde oluyor. iki bölümün toplam öğrenci sayısı da 200-300'ten fazla değildir bence.

türkiye'de kaç italyan veya italya'da yaşamış kişi var? italyanca kursuna gidip dil öğrenmiş kaç kişi var? bu rakamları bilmek lazım. italyanları saymıyorsak bence zaten 1-2 binden fazla değildir.
  • der meister  (15.04.15 14:50:36) 
hatiri sayilir bir italyan topluluk var ozellikle istanbulda. bunun disinda italyada okumus ogrenciler de fazlasiyla var. 10 bin kisi diye atabilirim ben de.


  • no christ requires  (16.04.15 10:03:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.