[]

araç hasar kaydı ile ilgili

ilk olarak bir dünya soru sorulmuş, gördüm soruları ama hem kendi merakımı gidermek hem de bir özet geçme açısından ben de bir şeyler soracağım.

1. arabamın tramer sorgulamasında 5 adet hasar kaydı var. ancak tutarlar yazmıyor. bunu nereden öğrenirim? (sms dışında)

2. bu hasar kayıtlarında 4 tanesinde karşı taraf hatalı. 1 tanesinde ise saçma sapan bir uygulama ile ben hatalıyım. ancak sigortamdaki "tek hasar affı" ile sigortam delinmedi.

3. ben hasar kayıtlı diyince, sigortanın patlamış olduğunu düşünüyordum ama değil sanırım. benim bu kayıtlarıma göre aracım hasar kayıtlı mı oluyor?

4. bu kayıtlara rağmen sigortamın delinmemiş olması bir avantaj değil midir? (benden daha düşük model arabası olan arkadaşım trafik sigortasına benden 3 kat fazla para veriyor. kasko hiç yaptırmıyor).

5. arabamda arka tampon ve bagaj ile sol kapı (sadece) sacları (taksi yandan girdiği için) değişti. bunun dışında bir iki ufak lokal boya var ön tamponda ve marşpiyerde. bunlar satarken çok ciddi bir sıkıntı yaratır mı?

6. ulan değişen parça neden değer düşürüyor anlamıyorum. araba halen çiçek gibi, dışarıdan bakınca ateş ediyor da neden takılıyorlar bunlara (sigortada sorun olmadığını düşünerek diyorum bunu).

 
kaporta, ön çamurluklar, ön kapılar, ön tampon ve tavan dışında değişene bu saydıklarıma takıldıkları kadar takılmazlar.

ben araçta değişen vardır denince şüphelenirim, sonuçta arka kapı dahi olsa dingil, şasi vs. hasar görmüş olabilir. herkes aracı senin bildiğin kadar bilemez.

ben mesela hasar kaydı yok diye, sadece sağ ön çamurluğu değişmiş bir araba aldım. bana çıkarmadığı problem kalmadı. şarj dinamosu, kliması, yağ pompası, turbosu, direksiyon pompası falan derken 3 bine yakın masraf yaptım kodumun arabasına. inş bu sene kurtuluyorum bu arabadan.
  • himmet dayi  (15.04.15 13:52:37) 
@himmet dayı: arabanın ön tarafında sadece ufak tefek sürtmelerden dolayı lokal boyalar var. arabanın bütün bakımları yetkili honda servisinde yapıldı.

ama dediğin doğru. kimse kolay kolay güvenmez bu dediklerime. avantajım bütün değişimlerin ve onarımların da serviste yapılmış olması işte.
  • teritori  (15.04.15 13:56:05) 
@himmet dayı: satim sana?!?! laskdjfhasjd


  • teritori  (15.04.15 13:56:25) 
arabanın hasar kaydı olması normal, önemli olan hasar tutarı. mesela 750 tl lik beş ayrı hasarı olan bir arabanın görünürde 5 hasar kaydı vardır, bu araç tek hasar kaydı 7500 tl olan aractan evladır.

sigorta tutarında sürücünün yaşı, kaza geçmişi, araç yaşı, marka, model, vb otuza yakın kriter var.

bahsettiğin hasarlar ciddi sıkıntı yaratmaz.
  • istege bagli sigortasiz  (15.04.15 13:56:38) 
Bildiklerimi cevaplayayım;

1- Hasar miktarı gözükmüyor ise (bildiğim kadarı ile) 250 lira ve altı hasar kayıtlarıdır. Ufak çarpmalar, lokal boyalar vs. (Önemsiz demiyorum ancak modeline göre tolere edilebilir şeylerdir.) Detayları sigorta şirketinden öğrenebilirsin.

2- O konuda bilgim yok.

3- Sigortayı bozmak için daha büyük bir işlem gerekir diye düşünüyorum ancak sallıyor da olabilirim. Genelde 'bunun için sigorta bozmaya değmez' diye bir kalıp vardır. Kayıt dışı tamirler falan olabilir.

4- Avantaj.

5- Yaratır ne yazık ki. Neden değiştiği önemli ama. Sürtünmeden dolayı eğri büğrü oldu da ondan mı değişti? Değişmeden önceki hallerini gösteren bir fotoğraf eklersen ilana; işine yarar.

6- Sen arabanın geçmişini biliyorsun. Ancak emin ol, ikinci el alırken sen de istemezsin değişeninin olmasını. Çünkü o değişenler yetkili servis değil 'usta'lar elinde değiştiriliyor. Orjinalliği bozuluyor vs.
  • Rumble in the Jungle  (15.04.15 14:01:10) 
6. otomotiv şirketinde çalışmama rağmen onu ben de anlamıyorum, abicim ben senin gibi beyaz-gri araba sevmiyorum, alıp kırmızı yapçam diyorum arabanın değeri 5000 tl düşer diyorlar, ben mi cahilim millet mi pinpirikli anlamıyorum.

bir de abi "honda hayat onda" diyerek serseri arabası almışsın her türlü satılır o, bizim bir arkadaşın perte 5 kala dönen arabasını gençler anına gelip almıştı.
  • sotw  (15.04.15 14:04:23) 
@sotw: çok eskiden almıştım. 2007 model civic. kasanın değiştiği sene almıştım. ya her türlü gideri var arabanın. en az 30'a okuturum.


  • teritori  (15.04.15 14:25:37) 
@teritori

hocam ben yeni i20 alacam, sıfır. :D
  • himmet dayi  (15.04.15 16:19:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.