[]

[İLAÇ] TR ile Avrupa ilaç fiyatlarındaki fark

sebebi nedir? arada tek fark işçi maliyeti olacak herhalde, yahu bu kadar etki eder mi? ilk aklima gelenler;

ornek:

flixonase burun spreti 120 doz: 29 euro verdim, turkiye'de 11 tl
cialis (20x4): 180 euro, tr'de 120 lira (oha farka gel)

sadece bu kadar degil, aldigim tum ilaclar tr'den 3 kat daha pahali en az. turkiyeye gittigimde ilac depoluyorum ananeler gibi posetler icinde.

 
türkiye'de bakanlık pazarlık yapıyor ilaç firmalarıyla, bu fiyattan vermezsen almam şeklinde
türkiyede ilaç ödemesinde sağlık bakanlığı neredeyse tekel konumda olduğu için firmalar da fiyat kırıyor. ama bu deniz illa ki birgün tükenecek. yeter ama diyip s...çekecekler bize de bakalım ne zaman. bazı ilaçlarda türkiyede muadil ayağına etken maddesi daha zayıf olan ilaçlar verildiğini biliyorum bazı ilaçlar da bulunamıyor bu ödeme(me) politikası yüzünden
sadece ilaçta değil malzemede de aynıyız ama malzemede kaliteli ürün satanlar o fiyattan veremem deyip vermiyor bize, çin/hint malı kullanıyoruz şu anda.
o değil de cialis ile burun spreyini -spreyin içeriğine bakmadım- bizim bakanlık ödüyor mu ki? ödenmeyen ilaçlarda ne düzenler dönüyor onu bilmiyorum.
  • niye ama  (15.04.15 02:47:42) 
bakanlık sıkı pazarlık yapıyor hatta kimi ilaçları firmalar satmıyor artık maliyetini karşılamıyor diye


  • ceycey e  (15.04.15 04:35:54) 
bakanlık sıkı pazarlık yapıyor hatta kimi ilaçları firmalar satmıyor artık maliyetini karşılamıyor diye


  • ceycey e  (15.04.15 04:35:54) 
bakanlığın muadil ilaç ayağına iyice içine ettiği piyasadan dolayı olan durum. ilaç firmaları yeterli etken madde kullanmıyorlar diye düşünüyorum. ama maliyetin çok üstüne satılan ilaçlar fiyat kırıyorlar, ama diğer bir çok ilaç ucuz çin ve hindistan hammaddeleriyle yapılıyor, dolayısıyla ilacın ana patentinin olduğu firmalar artık pazardan çekiliyorlar iyiden iyiye.


  • tonla salak var  (15.04.15 09:02:11) 
Arkadaş tamam bende sevmiyorum şu hükümeti en kısa zaman s..tir olup gitmelerini istiyorum ama iyi yönü varsa tebrik etmek zorundayız bazılarımız yine kötülemiş yine kötülemiş.


  • six packsiz  (15.04.15 10:51:47) 
@six packsi umarım kronik hastalığınız olup da o olmayan ilaçlardan kullanmak zorunda kalmazsınız, hayır çünkü -benim gibi- ilaca mecbursanız hükümetin ebesine bile atlamak isteyebilirsiniz...


  • niye ama  (15.04.15 11:34:35) 
@niye ama hocam Allah şifa versin ancak konu ilaçların ülkemizde daha ucuz olması ve bu takdir edilmeli.
karşılanmayan ilaçlar için change.org gibi sitelerden her türlü desteğe varım bu arada.

  • six packsiz  (15.04.15 17:33:09 ~ 17:33:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.