[]

Türk hukuk sisteminde adli psikologlar(forensic psychology) var mı?

Yaygın mı Türkiye mahkemelerinde. Ne okumak lazım bunun için? Psikoloji + x ? x=? Türkiyede yüksek lisans imkanı sunan üniversite var mı bu konuda?




 
Kriminoloji


  • whimsical  (14.04.15 23:14:39) 
var. istanbul üniversitesi adli tıp enstitüsü, ankara üniversitesi adli bilimler enstitüsü ve maltepe üniversitesi'nde yüksek lisans programları mevcut. gugıllarsanız sitelerine ulaşabilirsiniz. belki o arada başka yerlerde de adli psikoloji veya adli bilimlerle ilgili yüksek lisans programları açılmıştır. sevil atasoy en son üsküdar üniversitesi'nde adli bilimler lisans programı açmaya uğraşıyordu.

kriminoloji dediğimiz şeyse bambaşka bir şey ve türkiye'de kriminoloji y.lisans programı yok.

aşağıda faydalı bir link paylaşıyorum:
adlipsikolog.blogspot.com.tr
  • microfiction  (15.04.15 01:21:21 ~ 01:22:37) 
@microfiction
Kriminoloji dediğimiz "bambaşka" bir şey derken?

Mesela "gastronomi" kadar bambaşka mı? Azıcık bile ilgisi yok mu? :)

Programı olup olmadığını bilmediğim için o konuda bir şey demedim ben de.
  • whimsical  (15.04.15 01:29:05) 
@whimsical kriminoloji, kriminalistik, adli bilimlerin dalları birbiriyle halk arasında çok karıştırılan şeyler. fizikle kimya da bambaşka şeyler mesela ama fizikle gastronomi kadar bambaşka değil. imdi birisi fizik için ne okumalıyım dediğinde birisi git kimya oku deyince bunu da birisi pekâlâ düzeltebilir değil mi? :) ya da fizik ve kimya demeyelim de mesela ceza muhakemesi hukukuyla hukuk felsefesi veya roma hukuku diyelim. ceza muhakemesi hukukuyla ilgili kitap okumak isteyen birine git roma hukuku oku denmez. denirse, birisi de çıkıp düzeltebilir bu yanlış yönlendirmeyi ki tabii ceza muhakemesi hukukuyla roma hukuku, ceza muhakemesi hukukuyla gastronomi kadar bambaşka değillerdir. :)


  • microfiction  (15.04.15 12:48:57 ~ 12:56:09) 
@microfiction
Benim takıldığım sadece o "bambaşka" sözcüğünün seçimi oldu, yoksa pekala hatamın düzeltilmesi beni memnun eder, kimseyi yanlış yönlendirmek istemem, ben de öğrenmiş oldum. ^_^

  • whimsical  (15.04.15 13:10:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.