[]

birebir sohbeti grup halinde sohbete tercih etmek

sevgili duyuru yoldaşlarım, bendeniz grup halinde toplanılan arkadaş ortamlarına acayip soğuk bir insan olduğumu fark ediyorum. hani her arkadaş grubu değil de sohbette yetkin olan tarafın ben olduğum, yada yetkin olduğum konulara ilgi duyan insanların bulunduğu ortamları seviyorum. bir nevi tahakküm ihtiyacı gibi sanki. mesela küçük çocuklarla çok iyi anlaşırım, neden? çünkü ilgiyle dinlerler beni. müzisyenlerle çok iyi anlaşırım, neden? çünkü müzik alanında akranlarımdan genelde bir adım önde olduğumdan konuşmalarımın içeriğine değer verirler ve sair. yani nedir bu ortamdaki en yetkin adam ben olmalıyım takıntısı? özgüven eksikliği midir? muhabbete hakim olmak istemek, eğer konuya hakim değilsem konuşmamak, tam olarak nedir bu problemin adı? benzerini yaşayan var mı aranızda dostlar?




 
Normal bir insansın. Senin gibi olmayan insan yoktur.


  • bluebey  (14.04.15 14:56:45) 
sıkılıyorsundur illâ ki konuşamadığın ortamda.


  • varoluscusanri  (14.04.15 15:12:08) 
sürekli kendini anlatmak ya da bildiğini öne çıkarmaya çalışmak gibi mi?
Yani biraz sanki dinlemeyi bilmiyormuşsun gibi geldi ama şimdi hadsizlik etmek de istemem (ettim bile).
Belki de insanları dinlemelisin? Dinlemeyi de öğrenmek gerekiyor bilmiyorsan.
Çünkü sürekli senin bildiğin sürekli senin konuştuğun ortamlar bir bir yok olur ve yalnız kalabilirsin.
  • aithra  (14.04.15 15:16:37) 
şöyle söyliyeyim dinlemek aslında daha çok yaptığım birşey, mesela babamların fakülteden arkadaşı olan yaşça onlardan daha büyük bir avukat abimiz var, gider çayını içerim saatlerce konuşur dinlerim vs. :) ancak hani siz de bilirsiniz aynı jenerasyonun insanları olduğumuzu tahmin ediyorum, geçen hafta grup içinde yapılmış ve olumlu tepki görmüş şakaları tekrar etmek, hayatımda duymadığım tv dizileri ve onun karakterlerinin kavga etmiş, hamile kalmış vs. vs. yapmış olmaları gibi dinlesem de hiçbirşey anlamadığım muhabbetler gerçekten kalabalıklar içinde yalnız kaldığım hissini veriyor bana. :) sorsam mı acaba o hangi dizi, ahmet kim fatma kim niye kavga etmişler falan diye? :)) ilgilenmediğim konulara ilgi duyar gibi yapmak zor gelir mi diye merak ediyorum daha çok :)


  • loch ness  (14.04.15 15:22:31) 
iyi de bu insanlara ilgi gösteremeyeceğin manasına gelmiyor. Sen de onlarla konuşableceğin ortak konular bulmaya çalışabilrisin.
Ben de bazen aynı şeyleri yaşıyorum ama 70 yaşında da arkadaşım var 21 yaşında da 11 yaşında da.
11 yaşındakine sevimli kedi fotoları etkiketliyorum,
70 yaşındakiyle video izliyoruz bazen, eski şeylerden bahsediyoruz. LAptop kullanmayı öğrettim hatta ona.
21 yaşındakine akıl veriyorum bazen ilişkiler hakkında, çok da alçakgönüllü birisidir.
vs. vs.
İnsanları hor görme yani :D
  • aithra  (14.04.15 15:46:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.