[]

Türkiye'de AM-GM dalga boyunda yayın yapıyor olan radyo var mı?

trt vardır herhalde ama, başka var mı ki?




 
80'li yıllarda AM kaldırıldı diye biliyorum.


  • devilred  (14.04.15 03:20:52) 
beko harmony müzik seti var.. am modunda çok bozuk sesle 3-4 yabancı radyo yayını alıyorum.. yarın frekanslara bakarım..


  • synche  (14.04.15 03:41:15) 
AM dalga boyu değil modulasyon aslında. uzun ve orta dalgayı sorduğunu varsayarak türk radyosu yok. bulgar, alman ve rus radyolarını duyabilirsin.


  • orpheus  (14.04.15 05:17:28 ~ 05:18:05) 
Kurumumuz Yayın Planlama ve Koordinasyon Dairesi Başkanlığının son yaptırdığı kamuoyu araştırmasındaki veriler ve FM radyo yayıncılığının yaygınlaşmasıyla azalan dinleyici sayısı da dikkate alındığında; enerji ve elektron tüp giderlerinden kısmen tasarruf yapılabilmesi ve yapılan tasarruf ile yüksek güçlü tüplü vericileri zaman içerisinde daha az enerji sarf eden ve işletme giderleri tüplü vericilere göre daha düşük olan orta güçlü transistorlu vericiler ile yenilemek ve aynı bölgenin aynı program ile birden fazla vericiyle kapsanmasına son verilmesi açısından; Ülkemizde Uzun ve Orta Dalga GM bandından yapılan yayınlar 01.01.2014 tarihinden itibaren aşağıda verildiği şekilde düzenlenmiştir.

Buna göre;

- Orta Dalga İzmir (Torbalı) 927 kHz, Antalya (Aksu) 891 kHz, Çukurova (Kazanlı) 630 kHz ve Trabzon Radyo 954 kHz verici istasyonları 06:00 - 13:00 saatleri arasında günde 7 saat Radyo - 1 yayını yapacaklardır.

- Orta Dalga İstanbul (Çatalca) 702 kHz Radyo verici istasyonu 06:00 – 01:00 saatleri arasında günde 19 saat TRT Türkü yayını yapacaktır.

- Orta Diyarbakır(Çınar) 1062 kHz Radyo verici istasyonu 06.00 - 18.00 saatleri arasında günde 12 saat Radyo-6 yayını yapacaktır.

- Orta Çukurova (Kazanlı) 630 kHz Radyo verici istasyonu 20:00 – 21:00 saatleri arasında günde 1 saat TRT ARAPÇA, 21:00 – 22:00 saatleri arasında günde 1 saat TSR ARAPÇA II (Türkiye’nin Sesi Radyosu Arapça II) yayını yapacaktır.

- Orta Dalga Denizli ve Uzun Dalga Polatlı, Erzurum Radyo verici istasyonlarının yayınları ise sonlandırılmıştır.

- Orta Dalga Mudanya, Gaziantep, Malatya ve Uzun Dalga Ağrı, Van Radyo verici istasyonları ise fiilen kapatılmıştır.

Bu meyanda Antalya (Aksu) 891 khz, Çukurova (Kazanlı) 630 kHz ve Trabzon Radyo (954 kHz) verici istasyonlarımızın verici cihazları yenilenerek daha önce yenilenen Diyarbakır (Çınar) 1062 kHz istasyonumuzla birlikte verici cihazları yenilenen istasyon sayısı 4’e çıkarılmıştır.
Bilgilerinizi rica ederiz.
  • orpheus  (14.04.15 05:22:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.