[]

paris'te gezilecek yer

merhaba. yaklaşık 2 gün boyunca paris'te olacağım, 8-10 gün kalacak olsam gidecek yer çok fakat 2 günde en kritik nereler gezilir (mümkün olduğunda metro kullanarak) bilgi verebilir misiniz? teşekkürler.




 
eyfel kulesi der ve giderim.

biri diyecekti.
  • kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili  (13.04.15 22:29:16 ~ 22:29:25) 
haci ben gitmedim ama bi yeralti mezarligi varmis baya guzeldi demislerdi, ayrica bir de sehri goren tepe gibi biyer varmis manzarasi guzelmis.


  • jedilance  (13.04.15 22:31:17) 
birçok edebiyatçının olduğu pere lachaise mezarlığı olabilir.

montmartre diye çok hoş bir semt var, hatta amélie'nin çekildiği muhit, orayı gezebilirsin. kafeleri hoştur.
champs-elysées bulvarı.
eyfel +1
seine nehri civarlarında dolaşabilirsin, teknelere de binebilirsin.
  • grace margaret mulligan  (13.04.15 22:37:05) 
Sacre Coeur'a da cikabilirsiniz. Montmartre'de zaten, ikisi bir arada cikmis olur. Hatta merdivenlerinde gunesi batirmak cok guzeldir.

Eyfel'e cikarsiniz, fotograf filan derken bir gunu bu ikisi ile harcamis olursunuz.

Seine nehri ustunde kopruler var, ozellik unlu olanlardan biri su insanlarin kilit taktiklari. Digeri de ustunde altin renkli heykeller bulunan. Isimlerini unuttum malesef. Onlara da gidin, zatne her turlu gorursunuz.

Notre Dame katedralini gorun.

Sanzelizeyi unutmusum :D
  • ruhi mucerret  (13.04.15 23:01:51 ~ 23:08:29) 
eyfel, şanzelize, louvre


  • check minus  (13.04.15 23:06:02) 
selam paristen yazıyorum

1 numaralı hat üzerinde: la defense (gökdelenler, avm), şanzelize, concorde meydanı, tuileries bahçesi, louvre müzesi, rivoli caddesi, bastille (rue de
lappe- barlar)

lüks alışveriş caddelerini görmek isterseniz madeleine-opera-lafayette arasını turlayabilirsiniz. champs-elysees yakınlarındadır.

1. hat üzerinde chatelet durağında inin. zaten notre dame'ı göreceksiniz. köprüyü geçip katedralin bulunduğu adayı şöyle bi turlayın.

oradan seine'in güney yakasına geçip sorbonne-pantheon üzerinden mouffetard meydanına gidin orada akşamüstü bi kahve için. lüksemburg bahçesine uğrayın.

ister gündüz ister akşam montmartre'a çıkın. sacre coeur'den parisi seyredip kilisenin arkasındaki meydanda biraz gezinin, kafelerde biraz oturun.

eyfelde hem bi halt yok hem de bunların uzağında kalıyor. ama çok merak ediyorsanız oraya da uğrayın.

iyi bir planlama ile hepsini 2 günde rahatlıkla yaparsınız.
  • i ve been mistreated  (13.04.15 23:08:54 ~ 23:09:43) 
sacre coeur güzeldi gerçekten, bence mutlaka gidin. moulin rouge'a da gidebilirsiniz. bide notre dome. pere lachaise mezarlığına gidilebilir bence de. mezarlığa gitmek biraz garip gelebilir ama oldukça ilginç ve güzel, baya da turistik bir yer.


  • şubatsonrası  (13.04.15 23:27:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.