[]

google'un gittikce gozumde kuculmesi

eskiden iflah olmaz bi google faniydim; ama simdi bilisim sektorunde kariyer yapmaya baslinca google'in siradan bir sirket oldugu kanisina vardim. google drive, dropboxun eline su dokemez. ilaveten google translate'den mi cevirdin diye bi dalga gecme deyimi kazandik turkce'de. bence arama motoru ve google earth disinda bu kadar hayvani butceye ragmen google'un kalitesi yerlerde. surekli bisey yapiyorlar tutmuyorlar. sosyal medya seyi yaptilar tutmadi, telefon isine girdi tutmadi, isletim sistemi keza oyle. anca reklam tracker'la bizi takip etsin; yada nerde tutmus bir proje var onu satin alsin.

evet yalniz birakmayin beni. sizde biseyler karalayin.


 
  • vudin  (13.04.15 22:16:27 ~ 22:16:41) 
  • ron dennis  (13.04.15 22:17:44) 
haci bence kucuk degil google kesinlikle, ben google hakkinda biseyler gordukce okudukca sadece sevmemeye basladim. ama kesinlikle kucuk isler yapan bir sirket degil. translate iyi cevirmiyor olabilir yada g+ fb kadar cok kullanilmiyor olabilir ama iyi isleri kesinlikle var, android'in tutmamasi gibi bir olay yok, sadece belki altyapisi/calisma sekli tartisabilinir, lexus'larinda tartisilacak bi yani yok cillop gibi telefon, google fiber hele amerikada bayram havasi estiriyor. oncu firmalari da satin almasi tamamen kendi buyumesini devam ettirmek icin, kendi liderligini korumak ve gelistirmek istiyor.


  • jedilance  (13.04.15 22:22:41) 
vudin +1 :9

harbi lan ne yapmış ki adamlar deepweb'e girmemişler bi, bütün internet ağını senin verdiğin komutlarla 0.45 sn'de felan tarayabiliyolar...dünya'da acaba kaç tane google anasayfalı bilgisayar var merak ediyorum...Sıradan kullanıcı adres çubuğuna www.facebook.com yazmaz google'a facebook yazar...ister kabul et ister etme ddg.gg dahil bütün arama motorlarının babası...internetin en eskilerinden... düşün ben 98 yılından beri google'da arama yapıyodum...bu kadar uzun süre kullandığın bi site var mı?
  • gkhT  (13.04.15 22:26:18) 
dünyanın en çok kullanılan telefon işletim sistemi android iken tutmadığını öne sürmek tuhaf olmuş. fanı olunacak bir şey değil, diğer hiçbir bilişim firması gibi. sadece bilişim de değil, bir insan bir şirketin niye fanı olsun ki zaten amk.

o tutmama olayları adamların her koldan her şeye saldırmasının sebebi. popüler olarak kullanılan uygulama/program/sitelerin muadilini üretip bir nevi apple gibi kendi ekosistemini kurmak istiyor. başarılı olmuyor çoğunda evet, google plus mesela, ama bu google'ın kendi işini başarılı yaptığı gerçeğini değiştirmiyor. kaldı ki yenilikçi fikirleri de mevcut.
  • baba jo  (13.04.15 22:33:01 ~ 22:35:30) 
Bilişim sektörünün neresindesin bilmiyorum ama google-boston dynamics ilişkisine göz gezdirirsen 21yy'da google'ın önlemez yükselişi hakkında fikir edinebilirsin.


  • jinyun  (13.04.15 22:33:56) 
Google olmasaydı emin ol teknoloji bu kadar gelişmiş olmazdı. Adamlar param var, her alana girecem diyor. Haklı da. Senin parayı koyacak yerin olmasa sende yapmaz mıydın?


  • cetoxim  (13.04.15 22:47:28) 
biraz yaklaş şöyle.
kullandığım uygulamalar

gmail içerisinde 5 hesap birden gönder al
keep (not alma hizmeti)
takvim
kişiler
g+(fotolarımı da arşivliyor)
drive
adwords
analiytcs
map/earth
vs vs

ve bunların hepsi tek hesapta ve sekron halde.
  • Frederick Co  (13.04.15 23:42:10) 
Valla o kadar bilişim milişim pek anlamam da, bu Google da bişey arasak on dk sonra reklamını görüyor muyuz? evet.

O tutan android saçma sapan işler yapıyor kasıyor mu? evet.

Google iz ivıl diyerekten kullanmıyorum hiç bir hizmetini, sadece arama fonksiyonunu kullanmak zorundayım, benim gibi sade kullanıcı için yok çünkü alternatifi.

eyyorumlamam bu kadar, hadi hayırlı işler.
  • feel the blanks  (14.04.15 00:08:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.