[]

sigortalı olup olmadıgımı nasıl ögrenirim?

e turkiye'de 4a hizmet dökümüne baktım,2015 için sadece ocak ve şubat gözüküyor.mart yok ama işten çıkış tarihi de yok.n'apsam ki?




 
bildiğim kadarıyla 1 ay gecikmeli yansıyor, yani mart ayını nisan primleri yattıktan sonra görebilirsin. yanlış biliyor da olabilirim.

edit : baktım, benim de ocak ve şubat görünüyor sadece. doğruymuş dediğim.
  • animalman  (13.04.15 16:38:52 ~ 16:40:00) 
Bir önceki ayın primleri bir sonraki ayın 10-17 tarihleri arasında görünür. Yani Mart'ı 10-17 Nisan arası bir aralar görebilirsiniz.

İşten çıkışınız olduğunda da hemen işleniyor. Yani henüz bir işten çıkarma tarihi yazmıyorsa 12 Nisan itibariyle halen çalışıyor gözüküyorsunuzdur.
  • bazilika  (13.04.15 16:42:38 ~ 16:42:49) 
Ben Mart'ı görüyorum arkadaşlar.

i.imgur.com
  • teknikekip  (13.04.15 16:46:23 ~ 16:48:08) 
sigorta primlerinin bildirildiği belgeler, ertesi ayın 23'üne kadar sisteme girilir. son gün 23'üdür. yani mart ayına ait bildirgeler, mart ayı bittikten sonra 23 nisan tarihine kadar (tatile denk gelirse bir sonraki iş gününün sonuna kadar) sisteme girilir.

teknikekip2in muhasebecisi 1 nisan'da verir, onu görürsünüz, sizinki 23 nisan'da hatta 23 nisan tatil olduğu için 24 nisan'da saat 23:59'a kadar girmez, onu göremezsiniz. ben mesela çoğu mükellefimin prim bildirgesini henüz sisteme girmedim. benimkilerin personeli baksa en son şubat'ı görür. ama kimi muhasebeci de ayın biri dedin miydi girer sisteme, onlar hemen gözükür.

23 nisan veya sonraki iş günü bittikten sonra da göremiyorsanız o zaman panikleyebilirsiniz.
  • kibritsuyu  (13.04.15 16:53:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.