[]

Kitap Önerisi

Şöyle bir kitap yazılsa ne okurum be dediğiniz düşünceleriniz var mı?

"Şu tarz olsa. Adam olsa, kızı sevse. Sonra aldatsa.

Bu tarz olsa. İkinci Dünya Savaşı sonrası Polonya'yı anlatsa.

Böyle bir şey olsa. İnsana aşık olan robotu yazsa."

gibi. Varsa paylaşır mısınız?

 
derdin kitap yazmaksa ve bu şekilde fikir edinebileceğini düşünüyorsan lütfen yazının ve bir iletişim biçimi olarak dilin tüm biçimlerinden uzak dur. konuşma bile, dumanla haberleş hatta bundan sonra.


  • fleur du mal  (12.04.15 15:57:44) 
fleur du mal+1, bir tane elif şafak yetiyor


  • yazmamaya yemin eden adam  (12.04.15 16:11:07) 
@fleur du mal, @yazmamaya yemin eden adam; oks beybler. (kompleksle donatılmış bir akademisyen gibisin @du mal, sen de benden uzak dur)

sizin gibi kendini bir bok sanan kompleksli hacamatlar için not: derdim, yaptıklarım ya da yapacaklarım sizi ilgilendirmez. fikriniz varsa verin. yoksa da gidip, kendinizi yok diye kandırdığınız, ego ve komplekslerinizi başkalarına kusun canımlar.
  • m murphy  (12.04.15 16:17:11) 
yazacağı şeye okunma olasılığına göre karar veren bir insan olarak bana kompleksli demeye pek hakkın yok. senin gibilerden tonla olduğu için artık saygı gösteremiyorum, kusura bakma.

tavsiye istiyorsan vereyim. bol entrikalı, kolay okunabilir, sürükleyici ve yüzeysel bir şey yazarsan kesin okunur. gerizekalı çok bu ülkede.
  • fleur du mal  (12.04.15 16:34:03) 
"kitap yazacağım, fikir arıyorum" gibi bir şey yazıyor mu sorunun herhangi bir yerinde?

insanların kitap okurken ne gibi öncelikleri var, ne tür hikayeleri okumayı tercih ediyorlar, buradaki kitlenin bu konularda vermiş olduğu kararlar nelerdir sorularına cevap almaya çalışıyorum. bu soruları bu şekilde sorduğumda insanlara sıkıcı geldiğinden olsa gerek çok cevap alamıyorum. ben de biraz işi kolaylaştırayım istedim. tamam mı hocam? şimdi birazcık dışarıda bekler misin?
  • m murphy  (12.04.15 16:39:50) 
bunu öğrenmek için çok satanlar listesine bakmak yeterli.

sen basbayağı fikir arıyorsun. yeme beni.
  • fleur du mal  (12.04.15 16:43:52) 
yani yazmayacaktım da... esasında amacım senin düşündüğün gibi olsaydı çok satanlar listesine bakmam yeterli olurdu. kendi kendini çürütüyorsun be arkadaş.

hayatım boyunca kitapların içinde oldum. 4 binden fazla kitabı olan, yayın, yayım ve satım işlerinde çalışmış, çeşitli organizasyonların editörlüğünü yapmış birisiyim. insanların hangi kitaplara para vereceklerini çok iyi biliyorum.

bundan bağımsız olarak bir araştırma yapıyorum ve spesifik kitlelerin tercihlerine bakıyorum. buradaki kitlemiz ise ekşi duyuru.

kompleksli insanları çok iyi tanırım. asla tatmin olmazsınız. üstünüze gelindikçe de çıldırırsınız. o nedenle açıklama yapıp, algıyı üstüne itiyorum ve bundan da keyif alıyorum. ayrıca devam etmeyi de çok isterim. sıkıcı pazar günüme neşe kattın. özelden yürüyelim mi?
  • m murphy  (12.04.15 16:58:47) 
benim de niyetim pazar gününe neşe katmaktı. ama uykum geldiği için uzun uzun bir şeyler yazamayacağım. kusura bakma, seni de eğlenceden mahrum ediyorum ama.

araştırmanda başarılar. allahaısmarladık.
  • fleur du mal  (12.04.15 17:40:16) 
üçüde çok klise okumam hele birincisi berbat. ille de birini okumam gerekirse 2 yi okurum, üçüncünün filmi daha güzel olur.
konu bilmiyorum ama sevdiğim herhangi birinin biyografisi veya otobiyografisini okurum.

  • kuzey li  (12.04.15 17:52:04) 
mektup okumayı çok seviyorum ben. edebiyatçıların/komutanların/devlet adamlarının ayırmadan mektup okumaya bayılıyorum gerçekten.

roman hikaye gibi olaya dayalı kitaplardaysa konudan çok üslubun önemli olduğunu düşünüyorum ben, mesela içimizdeki şeytanın internetteki özetlerine falan bir bakın, dünyanın en sıkıcı ve klişe romanı dersiniz, gelgelelim okuyunca anlatılandan bambaşka bir roman çıkar karşınıza.
  • mutevazi  (12.04.15 18:28:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.