[]

çizim için

portre çizimleri için hangi kurşun kalemleri almam gerekir?(eklediim fotodaki gibi bişiler çizmek amacım)
bi de bunu renklemek için hangi boya türü ve hangi boyutlardaki fırçalara gerekir?



 
valla ne demek istediğini anlamadım..soruyu daha anlaşılır sorsan..


  • toshiro  (30.08.09 18:06:29) 
evet biraz öyle oldu düzeltmeye çalıştım elimden geldiğince ilginiz için teşekkürler:)


  • thenis  (30.08.09 18:38:26) 
ikişer adet faber castel 2b ve 3b alırsanız idare eder başlangıç için.

renklendirme için de sulu boya veya kuru boya kullanılabilir. ancak renkli yapıcam derseniz sulu boyada bu kadar gölgelendirme yapılmış bi çizimin üstüne sulu boya vurmak olmaz. kuru boya ile renklide de zaten direk çizime kuru boya ile dalın gitsin hiç kurşunla uraşmaya gerek yok.

fırça boyutları konusunda kesin bi numara verememekle birlikte detaylar için bi adet ince fırça, geniş alanlar için de bir adet orta halli fırça yeter sanırım.
  • generic  (30.08.09 19:42:04) 
ben olsam ilk taslak için bir hb veya b.. sonra taramalar için 2-3b ve en koyu alanlar için belki 4b kullanırdım.. ve bu resmi renklendiremezsiniz evet.. suluboyayla pek ayrıntılı olmaz.. yağlı boya için ise 15 numara fırçaya kadar kullanabilirsiniz sanırım (büyüklükle alakalı tabii ki). fakat photoshopla gayet güzel ve renkli bi hale getirebilirsiniz.


  • dr cucu  (30.08.09 20:00:54 ~ 20:12:32) 
teşekkürler yorumlar için:) ya o foto örnek sadece:) mesela gölgelendirmeleri yapılmamış bi potre diyelim hangi boyayı öneriosunuz:)


  • thenis  (30.08.09 21:21:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.