[]

Polonya'da İngilizce Üniversite okumaya değer mi?

polonya'da eğitim konusunda bilgisi olan cevap verebilir mi? İyi olmadığı biliniyor ama zaten üst düzey bir seviye aramıyorum.

Buradan alınacak bir diplomanın gelişmiş bir ülkede geçirliliği çok mu düşüktür?


 
şuna bakın gitmeden. www.yok.gov.tr


  • incredible gavat  (12.04.15 04:31:45 ~ 04:32:27) 
hocam türkiye'de princeton'da, oxford'da mı okuyorsun sanki? okuldan okula muhakkak farklılık gösteriyordur ama türkiye'de mezun olduğun okul polonya'da mezun olacağından daha iyi değildir bence. ayrıca polonya'da 3-4 sene lisans eğitimi aldığında önemli ölçüde lehçe biliyor olacaksın, hiçbir şey yapamazsan polonya'da kalıp orada çalışma şansın olabilir.

ben zamanında gitme fırsatı bulamadım ama kız arkadaşım leh idi, polonya avrupa birliği'ne girdikten sonra şekli şemali düzelen güzel bir ülke oldu. oturma iznini de aldığında avrupa'nın diğer ülkelerinde gezip tozman veya çalışman kolaylaşır. ki dediğim gibi hiçbir şey yapamazsan polonya'da kalırsın abi, KILIÇDAROĞLU'NUN ADAMLARI BENİ ÖLDÜRMESİN diyen teyzelerin olduğu memlekette yaşamaktan her türlü iyidir.

çok pahalı bir ülke de değil ayrıca. burada patatesin kilosu olmuş 5 lira, mağaralara 1500 lira kira istiyorlar. git en azından eli yüzü düzgün bir ülkede eğitim al, ekonomik anlamda sıkıntı çekersen de çektiğine değsin.

"gitme" diyecek olursam tek bir sebepten derim: dandik, saçmasapan bir şehir seçimi. krakow, varşova, lodz, gdansk, wroclaw ve poznan dışında okuduğuna muhtemelen değmeyecektir. küçük şehirde ırkçılık gibi sorunlarla karşılaşabileceğin gibi muhtemelen kendini hiç avrupa'da hissetmezsin. polonya gelişiyor tamam ama o kadar da değil :p

misal ben lodz'ta veya krakow'da okuma şansım olsa arkama bile bakmaz, giderdim. ancak bialystok'ta okuyacaksın deseler istanbul üniversitesi'nde kalıp mezun olmayı düşünürdüm işin açığı. kontaklar, imkanlar önemli.
  • der meister  (12.04.15 04:43:55) 
@der meister

ben de benzer düşünüyorum, polanya öyle iyi bir yer değil ama avrupa birliğinde olması cidden cazip.

üniversite başvuru ücreti için 200€ isteyen üniversiteler var, onun dışında uygun görünüyor.

@incredible gavat

sağol bilgi için.

15-16'da ygs'ye girme zorunluluğu getirip, martta duyurmak müthiş bir kafanın ürünü.
  • christopher nolan  (12.04.15 04:44:28 ~ 04:47:47) 
Finlandiya falan da beles ama girmesi zor.


  • hot potato  (12.04.15 05:05:51) 
polonya=türkiye

kızları güzel ama.
  • fayfim  (12.04.15 10:32:27) 
bence de degmez gibi geliyo.


  • baldur2  (12.04.15 10:35:26) 
Ben de bunun yuksek lisans versiyonunu dusunuyorum. 1sene parasiyla yapsam isime yarar mi ki? Avrupada is bulasim var, burdan avrupaya yuksek lisansiz gitmek cok zor cunku.


  • solenkol  (12.04.15 11:40:22) 
@ der meister +

Şu ülkede yaşanır mı arkadaş. Fırsatın varsa bir dakika durma.
  • köstebek kurabiye  (12.04.15 11:42:08) 
Bircok alanda Turkiye'den zaten iyi(sinema, felsefe vb).

Avrupa'da, mezuniyet sonrasi planlar icin Tr mi yoksa Polonya mi sansli diye sorarsan, soyle cevap vereyim. Onemli olan not ortalaman ve eger lisans sonrasi ise yayinlanmis makale(leri)n olmasi. Ama Polonya'da okursan, daha cok kontak elde etme sansin cok yukselir. Gitmen ve burs bulman kolaylasir.
  • protector  (12.04.15 11:46:50 ~ 11:48:26) 
+Der meister +1. ben Lodztayım.

Ayrıca Polonyada hiç bulunmamış adamların ya da 4 aylığına erasmusa gelip CzeKOladadan

Lordisten çıkmamışların yorum yapması komik oluyor.

Polonya ingilizce eğitim açısından çok ciddi yerlerde. Verdikleri ingilizce eğitim dil okullarında ve üniversitelerde gayet üst düzey çünkü zamanında İngiltereye verdikleri g eski nesil göç sayesinde çok ciddi bağlantıları var. (daha geçen hafta eski fuckbuddy'mi 5500£ maaşa ingiltere yolcusu yaptım :( ) diğer yandan yabancı öğrenciler konusunda ciddi bir sektör geliştirdiler son 5-6 yılda.Doğu Avrupanın hantallığından sıyrılıyorlar diyebilirim.Kötü olsalar bu kadar yabancı öğrenciyi çekemezlerdi,benzer şartları sunan bir dolu ülke var.

+ burada yüksek lisans yapmayanların yüzüne bakmıyorlar. (kalbur üstü işlerde)
@solenkol sana öneririm o yönden.

Ayrıca Polonya diploması Avrupa birliğinde gayet saygı görür,adamların aradıkları bu zaten. Ama okula dikkat etmek lazım tabi; VARŞOVA-KRAKOW-LODZ-WROCLAW dışına pek çıkmamak lazım, rzeszow da ne bileyim częstochowa'da okuyacağına karabükte oku dumlupınarda oku aynı şey.

neyse, sorusu olan sorsun.

iyi günler.
  • bialo czerwoni  (12.04.15 15:20:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.