[]

bunlar hangi hastalığın belirtisi olabilir?

selam, küçük bir çocukta şu belirtiler var; hep aynı türde resim çizmek (savaş resimleri daha çok), gemi gibi. birdenbire kontrol edemiyorum kendimi diye ağlamaya başlama, tuhaf vücut hareketleri. tabii ki bu kadarından bişey anlaşılamayabilir, terapi alması lazım ama tahmini olarak ne gibi bir rahatsızlık olabilir bu çocukta?




 
Uzman değilim sadece psikoloji ve psikiyatriye ilgiliyim.
Post-travmatik stress sendromunu anımsattı bana. Savaş kavramını yeni öğrenmiş ve travmatik olmuş bu öğrenme. Belki video falan izledi...

  • loralynn  (11.04.15 18:44:22) 
öncelikle altta yatabilecek tüm organik sebepleri eleyebilecek kapsamlı bir muayene gerekiyor sanki.
sonra da terapi seçeneklerini gözden geçirilir.
ben de uzman değilim ancak yeterli tetkikleri yaptırmadan sadece "dikkat çekmek istiyor" gibi yüzeysel teşhislerle başka hastalıkların gözden kaçırıldığına dair örnekler gördüm.
  • sibertenik  (11.04.15 18:59:00) 
bu davranışlar illa ki birbirleriyle bağlantılı olmak zorunda değil. öncelikle her çocukta benzer durumlar görülebileceğini düşünüp davranışları ayrı ayrı gerekçelendirmeye çalışmak daha mantıklı olur bence.

savaş resimleri, gemiler çizmesinin sebebi "kahramanlık" teması, kahraman olma isteği olabilir. erkek çocukları genel olarak çok sever savaş temasını. çizgi filmler dahi savaş ve kahramanlık temalarını işler.

kendisini kontrol edemeyip ağlamaya başlaması duygusal çatışmalar yaşadığına işaret ediyor. bastırmaya çalıştığı olumsuz duygular var muhtemelen. tahmin yürütemeyiz, konuşmak lazım çocukla.

tuhaf vücut hareketlerinden kasıt önemli. nörolojik bir rahatsızlığın habercisi de olabilir, psikolojik bir rahatsızlığın göstergesi/tik gibi bir şey de olabilir.
  • whimsical  (11.04.15 19:08:44) 
Geçmiş olsun.
Muhakkak çocuk doktoruna gidin derim öncelikle.
Çocuklar kendileri veya ebeveyni fark etmeden gün içinde epilepsi krizleri geçirebiliyorlar.
  • kullanıcı adı  (11.04.15 19:31:38) 
kullanıcı adı, teşekkür ederim. çocuk benim ailemden biri değil tanıdığım birisi. annesi çocuğa baskı yapıyor anlatılana göre. galiba çocuğunun problemli olduğunu kabullenemiyor.


  • rock n roll  (11.04.15 19:39:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.