[]

Hukukçu arkadaşlar aşağıdaki olay için yardımcı olabilir mi? Biraz uzun :/

Merhabalar,

Desteğinizi istediğim olay aşağıdaki gibidir. Şimdiden teşekkürler.


Üst komşularımız (2 ayrı hanede 2 kişi), bizim eve kız arkadaşlarımız geliyor bahanesiyle bir akşam evimizi bastı. Kardeşimin kapıyı açmasıyla birlikte boğazına sarılıp dışarı çekmeye çalıştılar, neyse ki çıkartamadılar, kapıyı kapayıp polis çağırdık. Onlar da çağırdı. 40 – 50 dk bekledikten sonra 2 tarafın da çağırdığı polisler geldi. Bu arada tartışmalar kapı önünde bağrışlar ve tahrikler de durmadı. Polis eşliğinde karakola gitmek için merdivenlerden inerken, aşağı kata pusu kurmuş üst komşu kardeşime yumrukla saldırdı ve burnunu kırdı. Hastaneye gidip darp raporunu aldık.

Karakola gittiğimizde önce onların şikayeti yazıldı, sonra bizim. Onlar bizi “içki, sigara ve fuhuş partileri” yapmakla suçluyorlardı. Biz de sözlü taciz, tahrik, hakaret(başka bir adı daha vardı hatırlayamıyorum), ve darp ile suçladık. Şimdi mahkememiz var. Bu bize çağrısı yapılan ilk mahkemedir. Mahkeme detayları şu şekilde:

Mahkeme: İstanbul 23. Asliye Ceza Mahkemesi
Dosya Türü: Ceza Dava Dosyası
Açılış Tarihi: 30/01/2015
Dosya Durumu: İddianamenin Değerlendirilmesi Sonrası Açılış
Dava Türü: Basit Yaralama
Ayrıca bu mahkemedeki bütün taraflar “Müşteki Sanık” olarak geçmektedir.

Şimdi hal böyleyken nelere dikkat etmemiz gerekiyor? 2 taraf da birbirinden şikayetçi olduğu için 2 ayrı mahkeme mi olacak yoksa 2 olay da tek mahkemede mi görüşülecek?

Biz üstümüze atılan bu iftiradan kurtulduktan sonra tazminat davası açmayı düşünüyoruz, hem kardeşime saldırı var, hem de oturduğumuz evden taşınmak zorunda kaldığımız için.

Dava türü “basit yaralama” olduğuna göre bu bizim açtığımız dava mı oluyor? Bize karşı açılan dava sonuçlandı mı nasıl öğrenebiliriz?

Ayrıca mahkemede beyana geçirilmesini belirtmemiz gereken konular / cümleler nedir? Tazminat davası açmamızı sağlayacak olan ve üstümüze atılan bu iftiradan kurtulmamızı sağlayacak olan püf noktalar ya da mahkemede belirtmemiz gereken konular nedir? Hakim bize bir takım sorular sorduğunda (muhtemelen bunlar hukuk dilinde sorulacağı için) vermemiz gereken cevaplar ve hakimin olası soruları nelerdir?



Merak ettiğim bu konularda yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum.

 
hukuk öğrencisi olarak bildiğim kadarıyla açıklamaya çalışayım.öncelikle geçmiş olsun.dava hususunda pek bir şey demiyorum ama.evet basit yaralama sizin kardeşinizin zararından dolayı açılan dava karşı tarafa.

tazminat davası için ayrıca avukata başvurmanız yararlı olacaktır.çünkü ceza hukukunda şikayet olduğunda savcı re'sen soruşturma başlatır.tazminat vs davalar ise cezalandırıcı değil zararı tazmin edicidir.dolayısıyla tazminat için sizin ayrı dava açmanız gerekmekte diye biliyorum.

tekrardan geçmiş olsun.
  • drako  (10.04.15 23:28:56) 
her iki tarin iddialari da tek yargilama dosyasinda görülecek, ama anlattiginiz olaya göre ya siz de vurdunuz ya da baska basit yaralamadan baska suclar da yaziyodur orda,iddaname ornegini ozel mesaj atabilirsin daha iyi bakarim. icki sigara aleni olmayan sex partisi suc degil. muhtemeler karsi taraf sizinde onlara vurduğunuzu hakaret ettiğinizi felan da soylemistir. mahkemede net olun vay efendim falan zamanda bunlar zaten boyle yapmis filan zamanda boyleydi bunlar bizi sevmez falan diyaloglaeina girmeyin dosyaya zerre katkisi olmadigi icin hakim dinlemez. net olun olay günü ust kattan geldiler falanca kisi kardesimin bogazini sikti ne olsugunu anlamadan yumruk yedi. biz karsilik vermedik falan gibi suc unsuru olan seyleri anlatin. tazminat konusu geniş anlatılacak bi mesele degil,tabiki dava hakkiniz var


  • baba131  (10.04.15 23:43:59) 
İddianamede sizin ne ile suçlandığınızı bilmek lazım. Müşteki sanık iseniz ve suç sadece basit yaralama ise sizde birilerini yaralamışsınız. Karşı tarafın darp raporu var mı bilmek lazım. İlgili sevk maddelerinden alabileceğiniz muhtemel cezanın alt ve üst sınırını görebilirsiniz. Şikayetten vazgeçme ile düşen suçlardan ise hakim şikayetten vazgeçme teklif edebilir. Sabıkanız yoksa ve eğer ceza alırsanız hükmün açıklanmasının ertelenmesi almanız kuvvetle muhtemel


  • infernalcadre  (11.04.15 01:03:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.