[]

pizza hamuru

tarifimi uzun uzun yazmayayım şimdi ama hamurum sıkı oluyor.
yoğurduktan sonra bekletince 2 katına çıkıyor, onda problem yok ama hamuru açıp pişirdikten sonra oldukça sıkı bir hamurla karşı karşıya kalıyorum. hamurun pişirme sonrası daha az yoğun olması için ne yapmalıyım?



 
zeytinyağı katıyor musunuz? zeytinyağı katmıyorsanız sebebi bu olabilir.


  • lesmiserables  (10.04.15 22:02:04 ~ 22:02:24) 
katıyorum ama fazla değil. belki artırabilirim.


  • Sarix  (10.04.15 22:02:50) 
Hamuru su ile yoğuruyorsan ondan dolayı da sıkı oluyor olabilir, su yerine süt deneyebilirsin..


  • EkimBebesi  (10.04.15 22:12:07) 
Tam tarif veremeyeceğim, ben göz kararı yapıyorum genelde ama 2-3 bardak un kullanıyorsam 2 kaşık zeytinyağı ve çok az maya katıyorum. Hamurun yapısı ne çok yumuşak ne çok sert oluyor ama şuna dikkat etmelisiniz: mayayı çok kullanmayın. Hatta zamanınız varsa akşamdan mayalayın öğlen yapın mesela pizzanızı. Uzun süre mayalansın ve dinlensin hamur. Makarna ve pizza hamurlarının püf noktası bu: iyi dinlenmeli. Bir de merdaneyle çok hırpalıyorsanız hamur sıkışıyor olabilir internetten izleyebileceğiniz birkaç videoyla elde açmayı az da olsa öğrenebilirsiniz. Böylece hamur pişince çok tıkışık olmaz. Belki mozerellayı da arttırabilirsiniz. İyi şanslar.


  • lesmiserables  (10.04.15 22:12:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.