[]

Tchibo Kapsülü Dolduranlar

Eytera bea deyip espresso için kapsül doldurmaya karar verdim.
Şöyle taze taze çektirip kullansam diyorum.
Espresso için hangi kahveyi nerden, kaça, hangi miktarda alıyorsunuz?
tavsiyeler, tavsiyeler ...

 
cevap olmayacak ama, çok efektif görmüyorum ben bu işleri. hem kahvenin hazırlanışı, hem de makinenin işlerliği açısından.


  • ytse jam  (10.04.15 12:19:01) 
orijinal kapsüllerden birini aç. içindeki kahvenin kalınlığına, sıkışıklığına falan bak, ezberle onu, ona göre doldurup sıkıştırman lazım. o kapsüller o makinenin basıncına uygun kalınlıkta çekilip sıkıştırılmıştır. kalın çekersen, az sıkıştırırsan aromayı alamaz. ince çeker çok sıkıştırırsan kahve bile akmaz içinden.


  • kibritsuyu  (10.04.15 12:22:21) 
Bilfiil tchibo kapsülü doldurarak kahve içiyorum. Doldurduğum kahveyi de yine tchibo'da çektiriyorum ^^

Özel bir kahve türü önerim yok. Brazil Mild olsun, African, Guatemala vb (tam isimlerini hatırlamıyorum) hepsi güzel tatlar. Tek dikkat etmeniz gereken "espresso" çektirmeniz. Lattesi süper oluyor.

Türk kahvesini kesinlikle denemeyin, makinenin ırzına geçiyor.
  • gonion  (10.04.15 12:25:36) 
"Wiener Melange" (ismi buydu galiba) çok beğendim. Belirtmeden geçmeyeyim.


  • gonion  (10.04.15 12:26:08) 
@gonion
istediğin miktarda veriyorlar mı? yoksa 250 grlık çekirdek alıp onu mu çektiriyorsun?

  • titiraprap  (10.04.15 12:29:08 ~ 12:30:18) 
Soruyu tam okuyunca detaylandırayım istedim:

1) Kahveyi Tchibo'da çektirdiğimi söylemiştim. Ama arada bir Starbucks'tan da çektirdiğimiz oluyor yalnız Starbucks'un ayarı yok. Tam paket almanız gerekiyor. Öyle "200 gram alayım" olmuyor Tchibo'daki gibi.

2) Fiyat olarak da en uygunu Tchibo (şahsi deneyim).

3) Caffe Nero'yu pek (hiç) beğenmedim. Starbucks mantığında tam paket almak gerekiyor. Hatta iki deneme sonrası kalan paketi çöpe attım düşünün.

4) Kahveleri ilk başta 50'şer 100'er gram alıp denemenizi, beğendiğiniz olursa oradan yürümenizi tavsiye ediyorum.

5) (Kapsül nasıl doldurulur?) Öncelikle kullanılmış bir kapsül bulup üstündeki folyoyu yırtıp alt ve üst filtresini çıkarıp içindeki kahveyi temizliyorsunuz. Sonra kurutuyorsunuz (şart değil) ve alt filtreyi koyup içine espresso olarak çektirdiğiniz kahveyi dolduruyorsunuz. Kahveyi çok sıkıştırmayın ama çok da az koymayın. Orta karar iyidir. Sonra üst filtreyi kapatıp direkt kullanabilirsiniz. Kimisi üst filtrenin üzerine folyo sardığını söylüyor, bence hiç gerek yok. Şimdiye kadar folyo kullanmadım, eksikliğini de hissetmedim.

Ek sorunuz olursa beklerim.
  • gonion  (10.04.15 12:32:51) 
Evet Tchibo'da istediğiniz çekirdeği gösterip istediğiniz kadar ve istediğiniz şekilde çektirebiliyorsunuz.


  • gonion  (10.04.15 12:33:39) 
ben de doldurdum, hangi kalınlıkta çekileceğini bilmediğimden 2. ve 3. incelikte çektirdim kahveleri (4 seçenek varmış, ortayı seçtim, ama burada espresso inceliğinde demişler, öğrenmiş olduk.)

ilk başlarda her şey güzeldi, guatemala'dır wiener melange'dır, doldurup doldurup içiyorduk, mutluyduk.

sonra bir kapsülü ıslakken çat diye boşaltıp içine kahve doldurdum, alt taraftaki filtresi de kayıptı, attım makineye makine bozuldu, kahveyi önden değil, içinden akıtmaya başladı, sanırım bu filtresizlik makineyi bozdu.

her neyse, yeni olduğundan bu bozuldu deyip götürdüm, garanti kapsamında yaptılar.

tavsiye olarak filtresiz kapsül kullanmak makineyi bozuyor, dikkat etmek lazım :) , bir de 4-5 seferden sonra yamulmaya başlıyorlar, demirden yapsa biri güzel olur...

denemedim ama türk kahvesi de yapılabilir gibi, yalnız satıcının söylediğine göre türk kahvesi en ince çekilen kahveymiş, bu yüzden o filtrenin aralığından geçip makineyi (benim filtresiz kapsül kullanımımdaki gibi) bozuyor olabilir. bence onu da özellikle belirtip espresso inceliğinde çektirerek kullanabiliriz...
  • primusinterpares  (10.04.15 16:57:51 ~ 17:01:59) 
çibo'dan kahveyi aldım. espresso için çektirdim. kapsule koydum, olmadı sıkı geldi.
daha sonra yeniden kahve alıp filtre kahve için çektirdim. daha kalın yani. o zaman oldu. ilginç.

  • titiraprap  (11.05.15 14:42:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.