[]

K belgesi ve trafik polisinin avantası ile ilgili sorular

Arkadaşlar biraz önce şirketten ( tuborgta çalışıyorum ) çıktım şirkete ait binek Clio ile bölgeme doğru giderken polis durdurdu bagaj ve arka koltuk tavana kadar koli koli bardak doluydu 2.500 lira cezası var otoparka çekelim dediler k belgesi ve mal Taşıma ile ilgili yaptırım uygulayıp arabayı bağlamamız Lazım diyerek beni peşlerine taktılar uğraşmak istemediğim ve mevzuatıda bilmediğimden biraz gafil avlanıp 3-5 bişeyler yapalım beni bırakın falan derken ellerinden kurtuldum ( rüşvetle ) şimdi merak ettiğim böyle bir ceza kesme olayı varmı hususi binek araçta koli taşıyamazmıyım araç şirkete ait ama binek araç bilen arkadaşlar cevap verirse çok sevinirim içime oturdu sabah sabah eğer yazın ceza bağlayın arabayı desem ne kadar ödersim gerçekten 2.500 liramı? Yazıda hata varsa affola telden yazıyorum. Sağolun




 
www.hurriyet.com.tr

böyle bir yazı buldum durum benziyor.
  • prodeq  (10.04.15 11:58:43) 
  • kibritsuyu  (10.04.15 12:53:41) 
Şimdi ben dışarıdan bakan biri olarak yasak olmasını çok da mantıksız bulmadım.
Ağzına kadar cam bardak dolu diyorsunuz, en ufak bir kazada her tarafınıza cam parçaları yağacak. He dersiniz ki "bu benim derdim, polise noluyor?" işte o da emniyet kemeri ile aynı hesaba geliyor. Emniyet kemeri takmazsanız da siz ölürsünüz ama takmamanın cezası var.
Gerçi mal taşıma olayı çok daha tehlikeli. Uygunsuz taşının mallarla diğerlerinin güvenliğini de tehlikeye atıyorsunuz.

Binek araçların arka koltuğunda tavana kadar cam bardak taşımayı serbest bırakan bir belge varsa, mantığa ters. Tahmin ediyorum o belge binek araçların koltuklarının üzerinde malzeme taşımaya izin vermiyordur (öyle umuyorum, yoksa araçta değişiklik yapmadan yalnızca belge ile taşınabiliyorsa gerçekten anlamsız).

Bu arada sizin yerinizde olsa hiç kasmazdım. Kendiniz yazmışsınız araç şirket aracı diye, bardakları da eve götürmüyordunuz herhalde. Firma için yaptığınız bir işlem için "yok ben illa bu araçla taşıyacağım" diye inat etmediyseniz şirket içerisinde ve şirket sizi yolladıysa clio ile o işe, bir zahmet gerekli belgeleri almaktan da kendilerini sorumlu hissetsinler. Veya işe uygun araç temin etsinler.

Yazın cezayı derdim girmezdim polemiğe.
  • burfak  (10.04.15 13:49:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.