[]

papağan

arkadaşlar papağan almaya karar verdim şu an tercih aşamasındayım ''sultan papağan'' var aklımda,bilenler bilir.
acaba aranızda daha önce hiç papağan besleyen biri/birileri oldu mu?
tecrübelerinize ihtiyacım var...


 
beslemedim ama araştırdım.
Jako canmış

  • EXXE01  (09.04.15 23:54:42) 
jako çok pahalı be üstad


  • yitik yosun  (09.04.15 23:59:49) 
sultan besledim ben, evcilleştiremedim bi türlü, bir de sabahları çok öterler, kuzenim ako aldı bi dönem ama sonra zapt edemeyince geri verdi, bebekliginde alabiliyorsan iyi yoksa çok zor oluyorlar


  • mirty  (10.04.15 00:06:39) 
bende sultan almayı düşünüyorum yavru bulabilirsem çok iyi olacak ama pet soplarada güvenemiyorum açıkçası
evcilleştirmek için baya uğraştınız mı?

  • yitik yosun  (10.04.15 00:18:26) 
soru birz ters oldu evcilleştirmek için neler denediniz hocam?


  • yitik yosun  (10.04.15 00:20:24) 
ben olsam indian ringneck alırım. bulabilirsen jako kadar da pahalı değil.

www.youtube.com
  • in search we trust  (10.04.15 00:25:35) 
Benim sultan papağanım var tavsiye ederim, evcilleştiriliyor sadece biraz ilgi gerekiyor.

Şimdi beklentilerin de önemli sultan papağanı alacaksan çok konuşmasını bekleme ama güzel ötüyorlar. Islıkla şarkılar öğretebilirsin, youtube da sürüyle hazine var.

Kafana takılan olursa sözlükten veya buradan mesaj at, buraya pek bakamayabilirin sözlük daha rahat olur :)
  • hematom  (10.04.15 07:01:06) 
Bizim ofiste Cockatoo var bir tane. Geliyo tanıdığı güvendiği elemanın omzuna konuyo, kaşlarını gagasıyla tarıyo filan. Ama iğrenç sesi var :)


  • old possum  (10.04.15 07:14:23) 
kardesim petshoptan sultan papagani almisti. adam buna 3 aylik diye satmis. iki uc haftaya evvillestirmisti. eline alabiliyordu. bunu da cekirdekle saglamisti. yemege cok duskunler sultan papaganlari.
ama cevreyi cok pisletiyor. boyle toz gibi kepek gibi seyler dokuyor etrafa. baya bildigin pis yani. temizligi cik zor.
bakimi agir geldi. kusu baska bir petshopa birakti. musteri kiliginda gidip bu kus kac aylik diye sordugumda adam uc aylik dedi. halbuki kus bizde bir yildan fazla kaldi. egitmek icin gercekten yavru alman lazim.
tek guzelligi islikla baya uzun sure sarki calabiliyor oluslari.
  • nax  (10.04.15 10:52:24) 
Aşağı yukarı 1 yıl olacak işten çıktığımda canım sıkılmasın diye sultan papağanı almıştım hala iyi ki almışım diyorum. diğer papağanlar pahalı olur genelde sultan ve cennet papağanı uygundur, erkek diye dişi verdi adam iyiki de onu vermiş :)
böyle tatlılık, itlik bir arada olamaz :D sanki çocuk ve o çocuk beni de çocuklaştırıyor, geliyor elime gagasıyla vurup başını eğiyor kaşıyayım diye :D öyle sevimlilikleri var ki anlatmakla bitmez bu yüzden kesinlikle tavsiye ederim dostum.

ilk eğitim çok önemlidir başta ürkütürsen hayvanı daha da alıştırman zor olur.
internetten araştırarak alıştırdım ben, ilk 1 ay kafesten çıkarmayın dediler ancak 2 hafta dayanabildim ben. sonra kafesin kapısını açın odayı keşfetsin, elinize alıştırmak için seveceği şeyleri elinizden yedirin v.s. bunları aldıktan sonra anlatabilirim :D
kısaca al yani pişman olmazsın, erkek al yinede sen erkekler ilgi gösterince konuşuyorlar ayrıca melodik ötüyorlar. dişilerde konuşma çok az rastlanırmış, ayrıca melodik ötme olayıda yok bilginiz olsun.
  • six packsiz  (10.04.15 11:24:30) 
hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum


  • yitik yosun  (11.04.15 03:06:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.