[]

Matematik uzmanları toplanın bakalım

ekte bulunan tablo resimde bir at yarışında koşan atların toplam kuponlarda oynanma yüzdeleri yer alıyor. Kırmızı daire içerisine alınmış atlar koşuda birinci gelmiş ve tamamını doğru bilen kupon sayısı 1452 ise toplamda kaç kupon oynanmıştır?

hadi bakalım..

ekte okunmuyorsa tablonun büyük haline burdan ulaşabilirsiniz. i.hizliresim.com

ekleme: her kuponda 6 koşunun tamamının tahmini yapılmak zorundadır.

 
ya matematiğim yetmedi ya da soru eksik.


  • cetoxim  (09.04.15 23:55:49) 
Bilinemez, ancak 64binden fazla.


  • f_d  (10.04.15 00:01:09) 
her koşuda kaç kupon oynandığı belli değil sanıyorum? bu durumda herhangi bir koşuda herhangi bir atın aldığı yüzdelik değeri rakama dökemezsin malesef. en fazla ortalama bir sayı bulursun. o da her koşuda aynı sayıda bahis yapılmış ise doğru sonucu verir.


  • emfuzi  (10.04.15 00:01:30) 
bu bilgiyle sorunun cevabı yok, çünkü o yüzdelerin içindeki ortak kuponlarla ilgili bir bilgi verilmemiş. Eğer hicbir ortak kupon olmasaydı , yüzdeleri 100/x gibi yazıp hepsini birbiriyle çarpıp sonra da doğru bilen kupon sayısıyla çarpmamız gerekirdi ki bu da 48 milyon kupon gibi bir sey ediyor ama diyelim ku ilk dort ayakta herkes 1. gelen atları yazdı , o zaman 320 bin kupona filan iniyor oynanması gereken kupon


  • primusinterpares  (10.04.15 00:03:07) 
70451237 gibi bir sey buldum ben.


  • JD  (10.04.15 00:45:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.