[]

İntihar

İntihara sürükleyen yolda farklı farklı sebepler oluyor ama bu yola sokan ana dürtü nedir ve intihar şekilleri esasında bir anlam içerir mi ?




 
Umutsuzluk!


  • emeritus  (09.04.15 21:54:47) 
kar zarar hesabı yapıp her zararda oldugunu görmek
umutsuzluk +1

  • fasulyek  (09.04.15 21:56:40) 
intiharı düşünmedim ama bence intihar şekilleri arasında anlam var.
uyuşturucu kullanan birinin altın vuruş yapması, askerin tabancayı şakağına dayaması gibi şeyler tesadüf olmamalı.

düzenleme: anlatım bozukluğu

iki alttaki mesaja cevap olarak:
daha acısız bir yöntemle intihar etmek varken kendini yakarak öldüren birisini düşünürseniz demek istediğim daha iyi anlaşılır.

tabii ki intihar etmeyin oğlum manyak mısınız :)
  • buzdagi  (09.04.15 21:59:09 ~ 22:23:16) 
intihar şekillerine anlam yüklemek insanları intihara özendirir. bir insanın kendini öldürmesinde iyi manada hiç bir zaman anlam yoktur.hepsi acı durumlardır.intihar etme şekli ancak kişinin mesleği ile ilgilidir.asker silaha, sağlık calışanı yada raporlu ilac kullanan ilaca, madde bağımlısı maddeye kolay ulaşır.bunun dışında intihar şekillerine derin anlam yüklemek yanlış.


  • somali carsi alayina karsi  (09.04.15 22:06:05) 
aslında bazen umut çığlığı olması için daha az riskli intihar şekli seçilirkenbazıları gerçekten ölümcül olanı uyguluyor.
bir de cinsiyet farklılığı var, kadınlar daha fazla girişimde bulunurken erkekler daha fazla intihar ediyor. yani kadınlar daha çok hap alma gibi kurtulma ihtimali olan yollar seçerken erkekler daha ölümcül yolları uyguluyor. kadınlar girişimde bulunuyor, erkekler intihar ediyor.
intihar sebebine gelince vaka konferansına katılmıştım bir süre psikiyatri kliniğinde. aklıma gelen sebepleri sayayım farklı hastalardan:
- babamla kavga ediyoruz, bana hiç değer vermiyorlar yaşamasam daha iyi.
- yaşamak anlamsız geliyor. bağımlıyım zaten. ölmek istiyorum.
yani değersizlik ve anlamsızlık. bir de şu boyutu var. sanrılarla intihar etme oranı da azımsanmayacak kadar çok bence.
- bir ses duydum, ölmen gerekiyor diyordu.
- biri bıçağı karnıma saplamamı söyledi.
..

şekiller konusunda her intihar için olmasa da anlamlar vardır. mesela her türlü intihar materyalinden uzak biri gider binadan atlar, hap alır vs. ama arkadaşın dediği gibi altın vuruş, silah örnekleri yaşamlarında yer edinen şeyleri kullanma ve bunlara yüklenen anlamlar da şekil konusunda etkili olabilir. yani inanç, verilen değerle alakalı bu da benim açımdan.
  • uzunuzunilgi  (09.04.15 22:43:09) 
geri dönülemez bir hata yapmak
umudunu kaybetmek
amacını kaybetmek
  • [silinmiş]  (09.04.15 22:47:47) 
ben bunun kıyısında gezmiştim bir 6 ay kadar. benim için en özel dönemdi sanırım hayatımda, cidden başka bir boyut gibiydi yani. algılarım malgılarım komple değişmişti. o dönemde benim için sebep acıyı dindirmekti. film sahnesi gibi, bi' kere yağmurda yürürken gökyüzüne bakıp gülümsemiştim, "yakında hepsi bitecek" diye. yani intihar etme motivasyonum buydu. hissetmeyecektim daha fazla, acımayacaktı. umutsuzluktan değildi pek. ha sonunda intihar edemedim zaten.


  • der meister  (09.04.15 22:49:32 ~ 22:51:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.